1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Filipinler'de Yeni Tip Koronavirüs Nedeniyle Bir Kişi Öldü
Filipinler'de Yeni Tip Koronavirüs Nedeniyle Bir Kişi Öldü

Filipinler'de Yeni Tip Koronavirüs Nedeniyle Bir Kişi Öldü

Filipinler'de yeni tip koronavirüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

02 Şubat 2020 Pazar 12:28A+A-

Dünya Sağlık Örgütü Filipinler Temsilcisi Rabindra Abeyasinghe, yaptığı açıklamada, geçen hafta Filipinler'in başkenti Manila'da öksürük ve boğaz ağrısından şikayetiyle doktora giden ve yapılan tetkiklerde yeni tip koronavirüs teşhisi konulan 44 yaşındaki bir Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çin'in dışında bu virüsten yaşamını yitiren ilk kişi

Filipinler'deki koronavirüsten ölen kişinin, Çin'in dışında bu virüsten yaşamını yitiren ilk kişi olduğu bildirildi.

Çin'de salgın altındaki Vuhan'a 1400 askeri sağlık personeli gönderildi

The Paper gazetesinin haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in başkanlığını yürüttüğü ve ülkenin en üst düzey askeri komuta mekanizması olan Merkezi Askeri Komisyonun onayıyla, askeri uçaklar Vuhan’a sağlık personeli ve tıbbi malzeme götürdü. 

Salgınla mücadelede ihmalden dolayı 6 yetkili görevden alındı

Ayrıca Çin basınındaki haberlere göre, yeni koronavirüsün merkez üssü Hubey eyaletinde bulunan Huanggang kentinde 337 hükümet yetkilisinin salgınla mücadelede gevşeklik gösterdikleri gerekçesiyle cezalandırıldığı bildirildi. Bunlardan 6'sının görevinden alındığı belirtilirken, diğerlerine ne tür cezalar verildiğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Ulusal Sağlık Komisyonundan gün içinde yapılan açıklamada, ülke geneline yayılan Hubey eyaleti merkezli 2019-nCoV salgınında ölü sayısı 304'e, salgından etkilenenlerin sayısı ise 2 bin 110'unun durumu ağır olmak üzere 14 bin 380'e çıktığı belirtilmişti.

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

HABERE YORUM KAT