1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Filipinler'de Komünistlerle Yönetim Arasında Çatışma
Filipinler'de Komünistlerle Yönetim Arasında Çatışma

Filipinler'de Komünistlerle Yönetim Arasında Çatışma

Filipinler'de, Filipinler Komünist Partisi'nin (CPP) silahlı kanadı Yeni Halk Ordusu'nun (NPA) üst düzey bir liderlerinin öldürüldüğü iddia edildi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 19:18A+A-

Dünya Bülteni’nin yerel basına dayandırdığı habere göre, Yüzbaşı Danny Boy Tapang, NPA kumandanlarından Noel Gulmatico ve bir arkadaşının dün ordu ile örgüt arasında çıkan çatışma sırasında öldürüldüğünü belirtti.

Olay yerinde çok güçlü iki tüfek bulunurken, çatışmada ölenlerin cesetleri sivil yetkililere teslim edildi.

NPA, Filipinler'de 1969'dan bu yana saldırılar düzenliyor. Asya'nın en uzun soluklu direniş hareketlerinden biri kabul edilen örgütün silahlı eylemlerinde resmi rakamlara göre 40 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Taraflar arasında süren barış görüşmeleri, hükümetin tutuklu isyancıları serbest bırakmayı reddetmesi üzerine Şubat 2013'te sona ermişti.

Örgüte mensup 4 bine yakın militanın bulunduğu Filipinler'de mayıs ayında yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan ve 30 Haziran'da görevine başlayan Duterte, seçildikten hemen sonra Filipinler Komünist Partisi üyelerine kabinede yer verebileceğini ve Ebu Seyyaf örgütü ile görüşebileceğini açıklamıştı. Duterte, dün uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadelede komünist liderlerden yardım istemişti.

HABERE YORUM KAT