1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Vakfı, Hama’daki Halfeye camisini restore etti
Fetih Vakfı, Hama’daki Halfeye camisini restore etti

Fetih Vakfı, Hama’daki Halfeye camisini restore etti

Rusya, İran ve Esed rejimi 1 milyona yakın insanı katlederken ayrıca ülkede taş taş üstünde bırakmamıştı. Suriye’nin bütün şehirleri yapılan ağır bombardırmanlar sonucu tam yıkıma uğraşmıştı.

23 Ocak 2026 Cuma 20:17A+A-

Suriye halkı özgürleştikten sonra yıkıma uğramış bu şehirlerin tekrar ayağa kalkması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Türkiyeli insani yardım kuruluşları da Suriye sahasında çalışmalarını sürdürüyor.

Fetih Vakfı’da bu çalışmalar kapsamında Suriye’de yıkıma uğramış yüzlerce camiden biri olan Hama şehrinin Halfeye kasabasındaki Osmanlı döneminden kalma tarihi Halfeye camisini restore çalışmalarına başlamıştı.

Bugün Halfeye camisi Suriye Cumhurbaşkanı Müsteşarı Abdurrahman Attun, Suriye Savunma Bakanı Muhraf Ebu Kasra, Suriye Adalet Bakanı Mazhar el-Veys, 70. Tümen komutanı Tümgeneral Muhtar Türki, TBMM idare amiri Hasan Turan, Hatay Vali Yardımcısı Miraç Topaloğlu, Fetih Vakfı Başkanı Yılmaz Bulat, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal ve ilgili vakıfların diğer yetkililerinin hazır bulunduğu bir törenle açıldı.

Suriye’de yıkıma uğramış birçok caminin restore çalışmaları devam ediyor.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın açılış merasiminde yaptığı konuşma:

halfeye02.jpg

halfeye03.jpg

halfeye04.jpg

halfeye05.jpg

halfeye06.jpg

halfeye07.jpg

halfeye08.jpg

halfeye09.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum