1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu Fua ve Keferya'ya Yönelik Operasyonlarını Yoğunlaştırdı
Fetih Ordusu Fua ve Keferya'ya Yönelik Operasyonlarını Yoğunlaştırdı

Fetih Ordusu Fua ve Keferya'ya Yönelik Operasyonlarını Yoğunlaştırdı

Suriyeli muhaliflerin kararlılık operasyonu olarak tanımladığı ve 2 gündür İdlib kentine bağlı Şii bölgesi Fua ve Keferya'yı tamamen ele geçirmek için başlattığı büyük çaptaki operasyonu şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

20 Eylül 2015 Pazar 04:16A+A-
İdlib kentindeki rejim destekçisi Şii militanların yoğun olarak yaşadığı Şii bölgeleri Fua ve Keferya ağır silahlarla saldırı altında tutuluyor. Saldırıyı öncü birlik olarak Fetih ordusu çatısı altında bulunan Nusret Cephesi ve Cundul Aksa'nın düzenlediği belirtilirken operasyona Ahraruş Şam ve bazı diğer muhalif gruplarında katıldığı ifade ediliyor.
 
Muhalifler Lübnan sınırına yakın son kaleleri olan Zebadani'ye yoğun saldırı gerçekleştiren Esed rejimine misilleme olarak Fua ve  Keferya'ya 3 koldan saldırı gerçekleştirirken muhalifler bölgeyi etkili fil füzeleriyle yoğun şekilde saldırılar düzenliyor. 10 bomba yüklü aracın rejim noktalarında patlatılmasıyla ağır kayıplar veren İran-Hizbullah destekli Esed rejimi birçok kontrol noktasını da muhaliflerin yoğun saldırıları sonucu kaybetti.

Muhalifler öte yandan,çatışma bölgesinde kullandığı İHA (İnsansız Hava Aracı) sayesinde operasyonları havadan saniye saniye görüntüledi.

Yapılan açıklamalarda bölgede düzenlenen bombalı araç saldırılarında birçok rejim karargahının imha edildiği belirtilirken yayınlanan bir videoda, bombalı araçla saldırı düzenlemek için yola çıkan bir muhalif savaşçının aracı patlattığı fakat kendisinin sağ olarak geri geldiğini bunu gören muhaliflerin şaşkınlıklar içinde kaldığı o anlara yer verildi. Muhalif savaşçının bomba yüklü aracı farkettirmeden kontrol noktasına bırakarak patlattığı ve geri geldiği açıklandı.
 
Bölgede süren çatışmalarda son durum haritası (Yeşil- Muhalifler, Kırmızı- İran-Hizbullah destekli rejim birlikleri)


Şii Hizbullah militanlarının baskından kaçtığı o anlar 


Kaynak : ISLAH HABER

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT