1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Fethullah Gülen ve Kardeşi İçin Yakalama Kararı
Fethullah Gülen ve Kardeşi İçin Yakalama Kararı

Fethullah Gülen ve Kardeşi İçin Yakalama Kararı

Fethullah Gülen’le ilişkilendirilen “PDY” örgütüne yönelik yürütülen operasyon kapsamında Fethullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

07 Mart 2016 Pazartesi 16:53A+A-

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, “PDY” örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Fethullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen hakkından yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı. Salih Gülen'e ait matbaada arama yapıldığını belirten Başsavcı Çiçekli, elde edilen delillere göre matbaa yöneticisi bir kişinin tutuklandığını kaydetti. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'www.erzurum.adalet.gov.tr' internet sitesi üzerinden Başsavcı Ahmet Çiçekli imzası ile yaptığı açıklamada Fethullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait matbaada, “Paralel Yapı”ya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı ihbarı üzerine mahkemeden alınan kararla arama yapıldığı belirtildi. DHA’nın naklettiğine göre burada elde edilen delillere göre şüpheliler Fethullah Gülen, Salih Gülen ile matbaa yöneticisi S.Y. hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'Anayasayı ihlal etme' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçları ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Elde edilen delil durumuna göre S.Y. gözaltına alınmış, sevk edildiği Erzurum Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Şüpheliler Fethullah Gülen ve Salih Gülen ise firari olup haklarında yakalama kararı çıkarılmıştır. Konu hakkındaki soruşturma devam etmektedir" denildi.

Fethullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen

HABERE YORUM KAT