1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ferguson'da 61 Gözaltı
Ferguson'da 61 Gözaltı

Ferguson'da 61 Gözaltı

ABD’nin Ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyah genci vuran polisin aklanmasının ardından çıkan olaylarda 61 kişi gözaltına alındı.

25 Kasım 2014 Salı 15:15A+A-

Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında 9 Ağustos günü silahsız siyah genç Michael Brown’ı öldüren polisin jüri tarafından aklanmasına tepkiler büyüyor. Silahsız gencin ölümüyle iligli ‘adalet’ talep eden göstericiler sokaklara dökülürken, polis protestolara gazla müdahale etti. Ferguson Emniyeti olaylarda 61 kişinin göz altına alındığını açıkladı. Göstericiler ‘Kundaklama, kanunsuz gösteri, yağma ve kamu malına zarar verme’ gibi suçlamalarla göz altına alındı.

Fergusonlu göstericiler  Michael Brown’ı vuran polisin aklandığı jüri binasının önünde protesto çağrısı yaparken kasabada okullar salı günü için tatil edildi.
Gece boyu süren gösterilerde onlarca bina ateşe verildi, 15’ten fazla silah sesi duyuldu. Polis ciddi bir yaralanmanın olmadığını açıkladı.
Polis müdürü John Belmar pazartesi gecesi çıkan olayların siyah genç vurulduktan sonra düzenlenen gösterilerden daha şiddetli olduğunu vurguladı. Ayrıca New York, Chicago, Seattle , Los Angeles, Oakland ve Washington’da da gösteriler düzenlendi.

Beyaz polisin siyah genci vurmasıyla ilgili jüri kararı ise tartışılıyor. Soruşturma Savcısı Bob McCullogh’un babası da bir polis ve siyah biri tarafından öldürülmüş. Fergusonlular McCullogh’un ‘adil bir soruşturma’ yürütemeyeceği görüşünde. McCullogh, jürinin oy birliğiyle mi yoksa oy çokluğuyla mı polisi akladığına dair bilgi vermedi.

HABERE YORUM KAT