1. HABERLER

  2. HABER

  3. FBI, IŞİD’çi Diye Müslüman Genci Vurarak Öldürdü
FBI, IŞİD’çi Diye Müslüman Genci Vurarak Öldürdü

FBI, IŞİD’çi Diye Müslüman Genci Vurarak Öldürdü

Boston'da IŞİD sempatizanı şüphesiyle takip edilen Müslüman genç, FBI ajanları tarafından sırtından vurularak öldürüldü.

03 Haziran 2015 Çarşamba 14:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Amerikan paranoyası bir Müslümanın daha canını aldı. 

ABD'nin Boston eyaletinde FBI'ın 24 saat gözetim altında tuttuğunu belirttiği Usame Rahim, ajanlar tarafından vurularak hayatını kaybetti. 

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Rahim'in IŞİD sempatizanı olduğundan şüphelendikleri ve ABD topraklarında bir eylem gerçekleştirmesinden korkulduğu için 18 aydır FBI'ın takibinde olduğu kaydedildi. FBI ve Boston polisi, Rahim'e sorgulama amacıyla kendisine yaklaştıklarını, gözaltına alma ya da arama emri olmadığını da ekledi.

Rahim'in Boston'da imamlık yapan ağabeyi İbrahim ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kardeşi için dua isteyerek, polisin kardeşini 3 defa sırtından vurduğunu belirtti.

ibrahim-rahim.jpg
Usame'nin imam olan abisi Ibrahim Rahim

Öte yandan, ABD'de bulunan Müslüman kuruluşlar, polisin ifadesiyle Rahim'in ailesinin genç adamın sırtından vurulduğu sırada babasıyla telefonda konuştuğu ifadesinin uyuşmadığını, bu nedenle Rahim'in vurulma anı ve öncesini içeren video kaydının yayınlanmasını talep etti.

Savcılık ise Rahim'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sırtından 3 kez vurulan Usame'nin üzerinden çıktığı iddia edilen bıçak:

boston-usaama-rahim-usame-fbi.jpg

HABERE YORUM KAT