1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Faşist değilim ama…” faşistliği!
“Faşist değilim ama…” faşistliği!

“Faşist değilim ama…” faşistliği!

Muharrem İnce yine mültecileri göndermekten bahsetmiş ama bu sefer insanlığını(!) da konuşturmuş.

22 Aralık 2021 Çarşamba 17:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, faşist olmadığı ancak Cumhurbaşkanı olsa Suriyelileri göndereceğini söyledi.

Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan Muharrem İnce bilindik mülteci düşmanlığını yeni argümanlarla yapmaya başlamış. “Türkiye büyük devlet. Komşularında problem olduğunda yardım etmeli.”  diyerek söze giren İnce o kadar vicdanlı ki “kadın, çocuk, genç, yaşlılara mutlaka kucak açmalı. İlla din kardeşimiz oldukları için değil, başkaları olsa yine yapılmalı.” şeklinde bitiriyor cümlesini…

İlla din kardeşimiz olmasına gerek yokmuş… Ancak ne var ki bayramlarda kurtarılmış bölgeleri ziyarete gidenler üzerinden gösteriyor ırkçılığını. “Sınırın kapıları açık Ramazan-Kurban bayramında 100 bin kişi toplanıp, memleketlerine gidiyor, sonra dönüyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olsam bayramda memleketine gidene kapıyı kapatırım bir daha geri gelemez.”

Fatih Altaylı’nın bu sözler üzerine hemen kendisinden beklenen soruyu sormadan edemiyor: "Bayramda gitmeyenler kalabilir mi?” Muharrem İnce “Faşist değilim” dedikten sonra Altaylı’nın sorduğu yönlendirilmiş soruya “Hayır, onların durumuna da bakacağız” şeklinde cevap veriyor.

Yani herkese yardım etmeliyiz çizgisinden hepsini göndereceğiz çizgisine doğru bu kadar sert geçiş yapmak için nasıl bir zihin dünyasına sahip olmak lazım anlamak zor gerçekten!

Suriyeli kardeşlerimiz bu zalimlerin insafına kalırsa çok zor günler bizleri bekliyor. Her fırsatta savaş mağduru garibanları hedef almaktan çekinmeyen muhalefet partileri saldırganlıklarını iyice artırdılar!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum