1. HABERLER

  2. HABER

  3. Faili Meçhullerde Yarbay ve Mafya İfadeye
Faili Meçhullerde Yarbay ve Mafya İfadeye

Faili Meçhullerde Yarbay ve Mafya İfadeye

Faili meçhul cinayetler soruşturmasında savcı, Korkut Eken ve Sedat Peker’i ifadeye çağırdı.

19 Ekim 2011 Çarşamba 11:09A+A-

Eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı derinleştiren Ankara Özel Yetkili Savcılık, polis-askermafya ilişkilerini mercek altına aldı. Savcılığın, Genelkurmay’dan emekli olduktan sonra özel harekâtçıların eğitmeni olan Yarbay Korkut Eken ile çete lideri Sedat Peker’in ifadesini alacağı öğrenildi.

Ankara Özel Yetkili Savcısı Hakan Yüksel, Ergenekon Davası’nın birinci iddianamesinde 1145-1147. sayfalarda yer alan Sedat Peker ve Sami Hoştan arasında 21.07.2004 tarihinde yapılan telefon görüşmesini, delil olarak dosyaya ekledi. Savcı Yüksel’in, Peker’in yanı sıra konuşmalarda adı geçen eski Susurluk davası sanığı Eken’in de ifadesine başvuracağı belirtildi. Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de soruşturma kapsamında incelendiği kaydedildi.

Listedeki Kürt işadamları

Söz konusu telefon görüşmesinde Peker’in 1990’lı yıllarda “PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları” gerekçesiyle infaz edilen Kürt işadamlarından bahsederken, kendisinin de bu kişilere Korkut Eken’in talimatıyla şantaj yaptığını anlattığı öne sürülüyor. Peker’in, Kürt işadamlarının, ölüm listesinden çıkmak için Eken ve arkadaşlarına para vermelerini kendilerinin organize ettiklerini itiraf ettiği belirtiliyor.

Eken istedi, organize ettik

Peker’in Hoştan ile yaptığı görüşmede, şunları söylediği kaydediliyor: “Harbiden ya bütün bu işleri biz organize ettik ya. Bana falanca kez kişiyi ara diyordu. Napıyor bu falanca kişi PKK’ya para veriyomuş. Daha o zaman çocuğuz... Adam arıyoz. Kardeşim sen PKK’ya para veriyosun hesabı. Ulan ib..e biz de arkadaş biliyoduk... Tanıdığımız, ismini söylemim. Türkiye’nin büyük zenginlerinden biri. Sonra getiriyorlardı Ankara’ya bana diyo ki üç gün sonra. Ya ‘Sedatçım bu PKK’dan gerçekten para almamış’. Sen doğru söylemişsin. Çok iyi adammış. Adamla karı koca gibi oluyorlar. Atilla abi sonra bana diyo ki. Sen görmedin diyo. Falanca kez kişi Ceymis Bond çantayı getirdi diyo... Çantayı ben taşıdım.”

Vatan için değil menfaat için

Görüşmede, Peker’in Kürt işadamlarının öldürülmesinde menfaat ilişkileri ile ilgili şunları söylediği kaydediliyor: “O millet öldürülüyordu ya... Ahlaksız g..veren ib..eler böyle bi terbiyesizlik olur mu başkan. Milleti inandırdık biz. Kahraman diye buyur şimdi la. Veli Paşa bana ne demişti biliyormusun? Bu Korkut Eken’e dikkat et demişti ya. Bütün generaller demişlerdi ki bana sen de demiştin. Ama bunlar menfaat için demiştim. Vatan için değil ki.”

Öte yandan, soruşturma kapsamında 11 ekimde ifadesi alınan ve sonrasında tutuklanan eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’e de Peker ve Hoştan arasında geçen görüşmenin ve bu kişileri tanıyıp tanımadığının sorulduğu, Şahin’in ise Sedat Peker ve Sami Hoştan’ı tanımadığını ve görüşmeden haberdar olmadığını öne sürdüğü kaydedildi.

Arzu Yıldız / Taraf 

HABERE YORUM KAT