1. HABERLER

  2. HABER

  3. Faili Meçhullerde Duraklama Devri
Faili Meçhullerde Duraklama Devri

Faili Meçhullerde Duraklama Devri

Çarkın’ın itiraflarıyla başlatılan faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma durdu. Aileler tepkili: Sonu hüsran olmasın!

12 Mart 2012 Pazartesi 12:59A+A-

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 24 Şubat 2011’de başlatılan, 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ve Susurluk dönemiyle ilgili soruşturma, başsavcılığın yaptığı yeni görevlendirmenin ardından adeta durma noktasına geldi.

Başsavcılık, Özel yetkili savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür tarafından yürütülen soruşturmaya, Susurluk sanığı ve eski özel tim polisi Ayhan Çarkın’ın itiraflarının ardından Ağustos 2011’de tutuklanan yedi özel harekâtçının Ankara Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edilmesinden bir buçuk ay sonra Mustafa Bilgili’yi üçüncü savcı olarak görevlendirdi. 18 ocakta soruşturmaya dahil edilen Bilgili’ye toplanan deliller ve ifadelerin bulunduğu 55 klasör dosya, incelemesi için gönderildi. Soruşturmada o tarihten bu yana bir gelişme yaşanmaması, mağdur ailelerini kaygılandırdı.
 

İki ayda bir arpa boyu yol

Ayhan Çarkın’ın 1994’te işlenen Sağlık Bakanlığı Müfettişi Namık Erdoğan, DEP Ankara İl Başkanı Faik Candan, Avukat Yusuf Ekinci ve Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın cinayetlerini itiraflarının ardından soruşturma derinleştirildi. Ankara Başsavcılığı tarafından görevlendirilen özel yetkili savcılar Özgür ve Yüksel, aralarında eski MİT Kontr-Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ile tutuklu polis müdürü Hanefi Avcı ile Çarkın’la birlikte görev yapan özel timcilerin ifadesini almıştı. Tutuklanan yedi özel timci daha sonra tahliye edilmiş, Çarkın’a ise olay yeri keşifleri yaptırılmıştı. Bu gelişmelerin ardından Ankara Başsavcılığı, 18 Ocak 2012’de Savcı Bilgili’yi de dosyaya dahil etti. Bilgili, elde edilen 55 klasör delilin bulunduğu dosyayı inceledi, ancak son iki ayda hiç kimsenin ifadesine başvurulmadı.
 

Aileler kaygılı: Sonu hüsran olmasın

Taraf ’a konuşan Namık Erdoğan’ın Avukatı Yaşar Sayın, “Savcıları kararlı görmüştük. Son iki ayda gelişme yaşanmaması endişe verici” dedi. Avukat Yusuf Ekinci’nin oğlu Sertaç Ekinci, soruşturmanın kararlılıkla sürmesi için siyasi iradenin desteğinin önemli olduğunu ifade ederken, Behçet Cantürk’ün Avukatı M. Celal Baykara, “Umarız, geçmişte olduğu gibi olayların üstü örtülmez” dedi. TARAF

 

HABERE YORUM KAT