1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Ezidi Evi: PKK’yi Şengal’den çıkarın!
Ezidi Evi: PKK’yi Şengal’den çıkarın!

Ezidi Evi: PKK’yi Şengal’den çıkarın!

Ezidi Evi üyesi bir grup Şengal Dağı’nda protesto gösterisi düzenleyerek, Irak Hükümeti ve uluslararası toplumdan PKK’nin Şengal’den çıkması için çalışmalarını istedi.

28 Temmuz 2020 Salı 10:56A+A-

Kürdistan24 haber sitesinin verdiği habere göre; 100’e yakın Ezidi Evi aktivisti Şengal’de düzenledikleri gösteriyle PKK’ye yönelik tepkilerini ortaya koydu.

Ezidi Evi’nden bir kaynak, söz konusu gösterinin engellenmesi için Şengal’deki PKK mensupları tarafından kontrol noktaları oluşturulduğu, esnaf ve halkın da gösteriye katılmamaları için uyarıldığını aktardı.

Gösteriye Irak bayrakları da getirilirken, gösteride Bağdat yönetiminin Ezidi genç kız ve erkeklerin PKK tarafından silahlandırılmasına engel olması istendi.

PKK tarafından götürülüp de akıbeti belli olmayan Ezidi gençlerin akıbetlerinin açıklanması ve serbest bırakılmalarını isteyen göstericiler, Şengal Dağı’nda tüneller açan PKK’nin Şengal’de halkın evlerinin arasındaki üslerini de kaldırmasını istedi.

Göstericiler, PKK saflarında olup Şengal’de bulunan Arap ve diğer yabancı silahlıların da kenti terk etmesini talep etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT