1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eyvah Beşir Atalay Özeleştiri Yaptı!
Eyvah Beşir Atalay Özeleştiri Yaptı!

Eyvah Beşir Atalay Özeleştiri Yaptı!

7 Haziran seçimleri sonrasında herkes AK Parti’nin oy kaybının gerekçelerini keşfetmeye çalışıyor.

15 Haziran 2015 Pazartesi 15:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fırsattan istifade edip konum elde etmeye, gündem olmaya çalışan “medya maymunlarını” bir kenara koyarsak AK Parti yöneticilerinin problemi nerede gördükleri sorusuna verdikleri cevaplar önemlidir. Üstelik doğu ve güneydoğuda neredeyse “yüzde yüz seçimlere katılımın” olduğu ve memleketin çoğunluğunun aksine “geçersiz oy”un adeta olmadığı herkesin “hevallerin keleşinin” namlusu altında özgürce oy kullandığı bir seçim sürecinin ardından.

Keleşlerinin ucundaki çiçekli resimleri görüp fabrika üretimi silah zanneden zavallılar için seçimlerin hemen arefesinde Aytaç Baran’ın sokak ortasında infaz edilmesi de bir uyanmaya  yol açar diyorsunuz ama nafile. Kutsal inek çözüm süreci yol kesiyor, haraç alıyor, mahkeme kuruyor, kepenk kapatıyor, Diyarbakır-Bingöl karayolunu 26 gün kapatıyor (hayır efendim Karayolları Genel Müdürlüğü değil!), şehrin göbeğinde Müslümanları infaz ediyor, dört devre askere alma ve tezkere gibi her eve lazım cinsinden gencecik kız ve erkekleri dağa götürüyor (yine hayır efendim piknik için değil!), devlet ne alıyorsa ben üç katı daha fazla vergi alırım diyor, belediye hizmeti kabilinden cezalandırmak istedikleri işyerlerine, kurumlara bomba atılıyor, insanlar içerisinde iken yakılmaya çalışılıyor ama nafile tek eleştiri yok! Dedik ya kutsal inek…

Normalde insanoğlu özeleştiri yapan bir muhatap gördüğünde sevinir ve mutlu olur. Çünkü hatalarını, yanlışlarını, eksikliklerini masaya yatırdığını düşünürsünüz. Oysa Beşir Atalay tam tersini yapıyor. PKK’nın bırakınız silah bırakmayı bölgenin her tarafını silahlandırma yönünde alan ve mevzi genişlettiğini, kadro zenginliğine ve eylem kapasitesi artırma potansiyelini inanılmaz artırdığını görmek istemiyor. Ya da galiba Beşir Atalay rakamları yanlış görüyor. Bölgede %80’ler civarında AK Parti değil, HDP oy aldı. Ha diyorsa ki eğer çözüm sürecinin içeriğinde AK Parti’nin güneydoğuda aldığı % 20’yi de almaması gerekiyordu. Bu plana göre diyecek bir şey yok. Hakikaten özeleştiri yapmaları gerek. Ve en yakın erken seçimde o oyların da kaybedilmesi için çaba sarf edilsin.

İşte çözüm sürecine kaptanlık eden Sayın Beşir Atalay’ın “halkımıza ve devrimci kadrolara” özeleştirisi:

***

Atalay: Çözüm Süreci'nde yanlış yaptık

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, seçim döneminde çözüm sürücinin durdurulmasının yanlış olduğunu belirterek, bu nedenle oy kaybına uğradıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Kanal 7’de katıldığı canlı yayında, seçim sonuçlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Atalay, seçimlerden önce çözüm sürecinin durdurulmasının yanlış olduğunu ve AK Parti’ye bölgede oy kaybettirdiğini söyledi.

Beşir Atalay, “Çözüm sürecinde seçim nedeniyle frene basılması, Doğu ve Güneydoğu’daki oy kaybında bir faktör olabilir mi?” sorusuna, “Bunu ben bir faktör olarak görüyorum. Bu, hükümetimizin bir politikasıdır, bunu bir yana bırakıyorum. Bunu bir parti sözcüsü olarak değil de şahsi bir görüş olarak söylüyorum. Doğrusu her şey planlanmış ve giderken, artık neredeyse silah bırakmayla ilgili son adımlara doğru gelinirken, seçim öncesi o sürecin bir anlamda seçim sonrasına erteleniyor gibi bir hava verilmesi ya da durdurulması burada faktörlerden biri olmuştur” cevabını verdi.

Spikerin “Bu da bir özeleştiri sanırım” sorusuna Atalay, “Evet. O konuya çok emek vermiş biri olarak... Oradaki nihai hedef silah bırakma ve eve dönüştü. Oraya yakın bir noktada, seçime yakın bir zamanda sürecin durdurulmasını ben böyle değerlendiriyorum” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum