1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Evet, Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır!
Evet, Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır!

Evet, Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır!

ODTÜ’lü solcuların başörtülü öğrencilere yönelik taciz ve saldırısı ODTÜ önünde “Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır” pankartı açılarak protesto edildi.

08 Eylül 2013 Pazar 18:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik Sol ve Kemalist gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırı ODTÜ’nün önünde protesto edildi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen protesto gösterisinde sık sık “Başörtüye uzanan eller kırılır”, “ODTÜ faşizme mezar olacak”, “Hepimiz Sütçü İmam’ın torunlarıyız”, “İşte burası faşizmin yuvası” şeklinde sloganlar atıldı.

Vahdet Vakfı’ndan Muhiddin Özdemir’in bir konuşma yaptığı programda basın açıklamasını Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına Tayyar Tercan okudu.

Okunan bildiride ODTÜ’deki saldırının inanç ve örgütlenme hakkına yapılan bir saldırı olduğunun altı çizildi. Vahdet Vakfı’ndan Muhiddin Özdemir tarafından yapılan konuşmada ise başörtüsü düşmanlarına tepki gösterildi.

“Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır” Pankartı

Bu arada gösteriye katılanlar tarafından açılan “Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır” pankartı aralarında Mazlumder Ankara Şube Başkanı’nın da bulunduğu Mazlumder yöneticileri tarafından gösteri alanından kaldırılmak istendi. Göstericiler Mazlumder yöneticilerinin bu garip tavrına tepki göstererek pankartı asla kapatmayacaklarını ifade etiler. Kitlenin kararlı tavrı üzerine “Başörtüsüne Uzanan Eller Kırılır” pankartı eylemin sonuna kadar açık kaldı.  

basortusune-uzanan-eller-kirilir_odtu.jpg

ankara-odtu.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum