1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ETİYOPYA

  4. Etiyopyalı Müslümanlar Açlıktan Ölmeye Başladı
Etiyopyalı Müslümanlar Açlıktan Ölmeye Başladı

Etiyopyalı Müslümanlar Açlıktan Ölmeye Başladı

Etiyopya'nın Müslüman Afar bölgesinde kuraklık yüzünden başlayan açlık sıkıntısı bebek ölümlerini başlattı.

09 Nisan 2016 Cumartesi 15:36A+A-

Etiyopya'nın en fazla Müslüman'nın yaşadığı Afar bölgesinde yetersiz yağışlar nedeniyle göletler ve kuyular kururken, açlık tehlikesi baş gösterdi.

Yetersiz yağışlar nedeniyle hasat mevsiminin kötü geçtiği bazı bölgelerde, halkın gıda krizi ile karşı karşıya kaldığı Etiyopya ve Somali'de kuyular kururken halkın suya ulaşımı da zorlaşmış durumda. Dünya Bülteni'nin kaydettiğine göre Etiyopya'da halk yaşanan kuraklık sebebiyle gıda krizi ile karşıkarşıya kaldı.

Etiyopya-Afar bölgesinde kuraklık yüzünden bebek ölümleri başladı. Afar halkı yardım bekliyor. Etiyopyalı Müslümanların yaşadığı Afar bölgesi topraklarında petrol, doğalgaz olmadığı için malesef dünyanın gündeminde değil.

Türkiye Etiyopya büyükelçiliği, Türk işadamları Afar'a yardım götürerek dünyanın dikkatini çekmek istiyor.

AFAR'DAKİ HACI HABİB CAMİ

30 yıl önce Etiyopyalı Müslümanlar tarafından maddi yetersizlikler nedeniyle inşa edilen ahşap yapıdaki Hacı Habib Camisi, Afar Eyaleti’nin başkenti Samara ve Aseyta kenti arasındaki Hacı Habib Obası’nda bulunuyordu.

Etiyopya’nın yoksulluğuna rağmen burada bir İslam sembolü olarak ayakta duran camiyi köylüler, ahşap çubuklar ile yapmış. Bu cami Müslümanlara 30 yıldır hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum