1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Esma Biltaci'nin Vurulma Anı
Esma Biltaci'nin Vurulma Anı

Esma Biltaci'nin Vurulma Anı

İhvan üst düzey yöneticilerinden Muhammed Biltaci’nin kızı Esma Biltaci keskin nişancı askerler tarafından şehit edilmişti.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 00:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Rabiatul Adeviyye'de Sisi'nin askerlerinin ve güvenlik güçlerinin darbe karşıtı halka saldırısı sonrasında şehit edilen yüzlerce kardeşimiz arasında İhvan üst düzey yöneticilerinden Muhammed Biltaci’nin kızı Esma Biltaci de vardı.

17 yaşındaki Esma, darbe yönetimini protesto için sürekli Adeviyye’deki yerini alıyordu. Esma, keskin nişancı askerlerin hedefi oldu ve şehit edildi.

Twitter’dan en son “Ya Allah Menna Ğayrak” (Allah’ım Senden Başka Kimsemiz Yok!) mesajını paylaşan Esma’nın, hemen öncesinde paylaştığı şiir de gündem olmuştu.

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun

(Videodaki Kardeşimiz Esma Biltaci Değil)

Bugün Esma’nın vurulma anını gösterdiği ifade edilen bir video yayınlandı. Videoyu biz de yayınladık. Ancak videodaki kişinin Esma olmadığı; Mısırlı bir başka kardeşimiz olduğu yönünde uyarı aldık. Bu videoda şehit edilen kardeşimizin Esma olmadığı yönünde haberimizi düzeltiyoruz. 

Babası Muhammed Biltaci, kızının şehadetin sonra kameraların karşısına çıkmış ve kızının diğer şehitler gibi cennete gittiği ve asıl kazanılması gereken hayatın da o hayat olduğunu ifade etmişti. Gözyaşlarını tutamayan İhvan sözcüsü, darbe yönetimine karşı direnişlerini sürdüreceklerini ifade etmişti.

İLGİLİ HABERİMİZ:

İhvan Yöneticisi Biltaci’nin Kızı Şehit Oldu

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum