1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan Yöneticisi Biltaci’nin Kızı Şehit Oldu
İhvan Yöneticisi Biltaci’nin Kızı Şehit Oldu

İhvan Yöneticisi Biltaci’nin Kızı Şehit Oldu

İhvan üst düzey yöneticilerinden Muhammed Biltaci’nin kızı da şehitler arasında. Hayrat Şatır'ın kızının şehit düştüğü iddia edildi.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 15:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) teşkilatının önde gelen yöneticilerinden Muhammed Biltaci’nin kızı Esma Biltaci’nin, Mısır ordusunun kanlı müdahalesi sonrasında şehit edilenler arasında olduğu öğrenildi.

Esma (fotoğraftaki) 17 yaşındaydı ve Rabiatül Adeviyye meydanındaki oturma eylemlere katılıyordu.

Müslüman Kardeşler’in Hürriyet ve Adalet Partisinden milletvekili olan Muhammed Biltaci, askerî darbe sonrasında meclis üyeliğinden istifa etmişti.

muhammed-biltaci_beltagy.jpg

El Cezire'ye konuşan Muhammed Biltaci’nin sert ve vakur duruşu dikkat çekti. Biltaci, Mısır'da darbecilerin bu katliamı yaparak kaybettiklerini ve şehidlerin kanında boğulacaklarını söyledi. Halkı sokaklara çıkmaya çağıran Biltaci, “Mısır’ın bütün meydanları devrim meydanı olmuştur. Darbe rejimi birkaç gün içinde bitecek” dedi ve Mısır halkına seslendi: "Sizin onurunuz için buradayız." Biltaci, “Kızım ruhunu diğer kardeşler gibi şehit olarak Allah'a teslim etti.” dedi.

Mursi'nin Başdanışmanının Kızı da Şehit Oldu

Rabiatul Adeviyye Meydanına Mursi'nin Basın Danışmanı Ahmed Abdulaziz'in kızı Habibe de güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu. Saldırıda 2 çocuğu da yaralandı.

habibe-esma.jpg

Hayrat Şatır'ın Kızı ve Damadı

Bu arada El Cezire ve Arabiyya televizyonları, Müslüman Kardeşler'in üst düzey yöneticisi Hayrat Şatır'ın kızı ve damadının da Rabiatül Adeviyye meydanında şehit olduğunu aktardı. Bu haber henüz kesin olarak teyit edilmiş değil.

Müslüman Kardeşler Mürşid Yardımcısı olan Şatır, darbe sonrasında tutuklananlar arasındaydı ve halen tutuklu bulunuyor.

***

Muhammed Biltaci'nin, kızının şehadet haberini aldığı an:

Biltaci, kızının naaşının başında:

muhammed-biltaci-esma-baltaci.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum