1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Eski Müsteşar ve Rektör Tutuklandı
Eski Müsteşar ve Rektör Tutuklandı

Eski Müsteşar ve Rektör Tutuklandı

İzmir'deki PDY soruşturmasında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Ateş'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

10 Mart 2016 Perşembe 22:57A+A-

İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 8 kişiden, aralarında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili'nin de bulunduğu 5'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından "bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı" iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK'da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni Necdet Özkan ve eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı tutuklandı.

İnşaat mühendisleri H.T.A, M.G, elektronik mühendisi F.D.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan, halen Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürü eski SGK İzmir İl Müdürü M.K. ise emniyette ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Zanlılara yöneltilen suçlamalar

İzmir'de, PDY'ye yönelik haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine 8 Mart'ta İzmir, Adana, Ankara ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi "Bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY'ye yardım etmek, örgüte yardım ve yataklık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak" iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

Zanlılara yöneltilen diğer suçlamalar arasında, "Buca ilçesindeki SGK'ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplileri olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışı ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları" iddiası da yer almıştı.

Operasyon kapsamında ayrıca eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT