1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Esirlerin Zaferi Gösterdi ki, Özgürlük Direniştedir!
Esirlerin Zaferi Gösterdi ki, Özgürlük Direniştedir!

Esirlerin Zaferi Gösterdi ki, Özgürlük Direniştedir!

El-Mısri, "Esirlerin zaferi direniş seçeneğinin tek yol olduğunu gösterdi." derken; Zuhri, “Bu bir onur zaferidir.” dedi.

15 Mayıs 2012 Salı 11:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filistin Parlamentosu Değişim ve Islah Grubu sözcüsü milletvekili Muşir El-Mısri, Siyonist işgal zindanlarında yatan esirlerin başlattığı açlık grevini sona erdiren anlaşmanın esirlerin zaferi olduğunu ve işgalciye boyun eğdirmenin tek yolunun direniş olduğunu gösterdiğini söyledi.

Milletvekili Muşir El-Mısri, dün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, kazanılan zaferin esirlerin her türlü yolla kurtarılması için itici bir etken oluşturduğu ifade edildi.

Açlık grevi mücadelesinde sabreden esirleri selamlayan El-Mısri, esirlerin taleplerini Siyonist işgal yönetimine kabul ettirdiğini ve esir hareketi tarihinde büyük bir başarıya imza attığını dile getirdi.

Mısır’a Teşekkürler

Esirler davasının en önemli önceliklerden biri olduğunu vurgulayarak esirlere destek veren Filistin halkını da selamlayan El-Mısri, açlık grevinin sona ermesini sağlayan anlaşmaya arabuluculuk eden Mısır'a da teşekkür etti.

Milletvekili Muşir El-Mısri, esirler davasının öncelik olarak kalmaya devam etmesini isteyerek, tüm esirlerin işgal zindanlarından kurtarılacağı güne kadar her türlü seçeneğin gündemde olması gerektiğini ifade etti.

filistinli-esirler.jpg

Esirlerin Özgürlüğü İçin Tüm Seçenekler Masada

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin onur mücadelesinde açlık grevi eylemiyle gerçekleştirdikleri zaferin esirler davasının öncelik olarak kalmasına yol açacağını söyledi.

Ebu Zuhri, esirlerin işgal zindanlarından kurtulup büyük sevincin yaşanacağı güne kadar tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti.

Onurun Zaferi

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün akşam Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, 28 gün süren açlık grevinin ardından gelen zaferin "onurun zaferi" olarak adlandırılmayı hak ettiğini dile getirerek, bu zaferin daha başka başarıların öncüsü olacağını belirtti.

Mücadelenin esirlerin açlık grevi eylemini ilan etmesiyle başladığını ve esirlerin tamamının işgal zindanlarında kurtarılmasına kadar devam edeceğini söyleyen Ebu Zuhri, Hamas Hareketi'nin ve askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın esir takası anlaşmasından sonra verdiği sözü tuttuğunu, esirlerin çektiği sıkıntıların sona ermesi ve özgürlüklerinin garanti altına alınması için hareketin yoluna devam edeceğini ifade etti.

Hamas sözcüsü, Mısır'ın anlaşma sağlanmasındaki rolüne övgüde bulunarak, esirlerin davasına destek veren Arap ve İslam ülkeleri halklarına ve dünyanın özgür insanlarına da teşekkür etti.

fillistin_esirler-tutsaklar_aclik-grevi_ozgurder.jpg
DİRENİŞİN ONURU İŞGALCİYİ YENDİ!

***

NE İSTİYORLARDI?

Filistinli tutsaklar 28 gün boyunca süren ve yaklaşık 2.000 esirin katıldığı açlık grevi eyleminde

> Hapishanelerde yaşanan hukuksuzlukların ve keyfi tutuklamaların son bulması,

> Hücre cezalarının kaldırılması,

> Gazzeli ve Batı Yakalı esirlerin ailelerinin ziyaretlerine izin verilmesi,

> Tedavi olma ve eğitimlerini tamamlama haklarının tanınması,

> İdari tutukluluk sürelerinin mahkeme kararı olmadan uzatılmaması,

> Esirleri birçok haktan mahrum bırakan Şalit Kanununun iptal edilmesi,

> Esirlerin ve ailelerinin aşağılayıcı bir şekilde aranmasından vazgeçilmesini talep etmişlerdi.

 

HABERE YORUM KAT