1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Esirler İçin Fatih Camiinden Saraçhaneye Yürüyoruz
Esirler İçin Fatih Camiinden Saraçhaneye Yürüyoruz

Esirler İçin Fatih Camiinden Saraçhaneye Yürüyoruz

Özgür-Der, İsrail'in esir tuttuğu ve 1 aydır açlık grevi yapan 1500'ün üzerinde Filistinli için oruç ve eylem çağrısında bulundu.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 00:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail zindanlarında 1500'ün üzerinde Filistinli tutsağın yaklaşık bir ay önce başlattığı açlık grevi her geçen gün yeni katılımlarla büyürken Özgür-Der bu direnişe destek vermek adına 10 Mayıs Perşembe günü oruç tutma ve 11 Mayıs Cuma günü de Fatih Camii'nde kılınacak Cuma namazının ardından Saraçhane Parkı'na yürüyüş yapma çağrısında bulundu.

Filistinli direnişçilerin Siyonist işgale karşı verdikleri büyük mücadeleye sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Özgür-Der, direnişe destek verilmesi yönünde etkilnliklere imza atılmasını istedi.

Özgür-Der'den Yapılan Çağrının Tam Metni:

1.550 Esirin İsrail Zindanlarında Sürdürdüğü Açlık Grevi 4. Haftasında!

FİLİSTİNLİ ESİRLERLE DAYANIŞMAYA DAVET!

Siyonist işgale direnmek suçundan ötürü hapsedilen yüzlerce Filistinli esirin İsrail zindanlarında 17 Nisan günü başlattıkları açlık grevi eylemi sürüyor. Giderek artan katılımla sayıları 1.500’ü geçen esirler yaklaşık bir aydır hiçbir şey yemeyerek ve sadece tuzlu su alarak işgalcilerin hukuk tanımayan tutumlarına karşı bedenleriyle direniyorlar. Filistinli esirler ölümü göze alarak sürdürdükleri eylemleriyle onursuz bir hayata karşı şehadeti tercih ettiklerini ilan ediyor ve tüm dünyayı İsrail zindanlarında yaşanmakta olan sistematik işkence ve haksızlıklara karşı duyarlılığa çağırıyorlar.

Hiç şüphesiz Filistin davasının Türkiyeli savunucuları olarak kardeşlerimizin bedenleriyle ortaya koydukları bu büyük direnişe sessiz kalamayız. Siyonist işgal ve zulme karşı direnen Filistin halkının mücadelesini desteklediğimizi ve sesimizle, yüreğimizle, dualarımızla kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koymak durumundayız.

Bu amaç doğrultusunda duyarlılık ve sorumluluk sahibi herkesi Filistinli esirlerle dayanışmamızı geliştirmek ve Allah rızası için 10 Mayıs Perşembe gününü oruçlu geçirmeye davet ediyoruz. Ve 11 Mayıs Cuma günü de Fatih Caminde Cuma namazından sonra toplanıp Saraçhane Parkı’na gerçekleştireceğimiz yürüyüşe bekliyoruz.

Not: Eyleme yıllarca İsrail zindanlarında tutsak kalıp Gilat Şalit takası neticesinde özgürlüğüne kavuşan ve Türkiye’ye gönderilen Filistinli kardeşlerimiz de katılacaklar.

Tarih: 11 Mayıs Cuma

Saat: Cuma Namazı Sonrası

Yer: Fatih Camii’nden Namaz Sonrası Saraçhane Parkı’na Yürüyüş

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum