1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Esirler Gününde 1200 Filistinli Açlık Grevi Başlattı
Esirler Gününde 1200 Filistinli Açlık Grevi Başlattı

Esirler Gününde 1200 Filistinli Açlık Grevi Başlattı

Filistinli Esirler Gününde 1200 tutsak Siyonist cezaevlerinde açlık grevine başladı.

17 Nisan 2012 Salı 13:14A+A-

Esirler, Açlık Greviyle İlgili "Ahid ve Vefa" Belgesini İlan Etti

Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirler, bugünden itibaren açlık grevine başlayacaklarını ve talepleri yerine getirilene kadar açlık grevini sürdüreceklerini belirten "Ahid ve Vefa" belgesini ilan etti.

Esirler, dün (16 Nisan Pazartesi) bir nüshası Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan belgede, İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad Hareketi, Fetih Hareketi, Halk Cephesi ve Demokratik Cephe esirlerinin belgeyi imzaladığını açıkladı.

Belgede, Siyonist işgal yönetiminin esirlerin taleplerinin en alt sınırını dahi yerine getirmesi halinde açlık grevine son verileceği belirtilerek, esirlerin taleplerinin hücre cezalarının sona erdirilmesi, Gazzeli ve Batı Yakalı esirlerin ailelerinin ziyaretlerine izin verilmesi, esirleri birçok haktan mahrum bırakan Şalit kanununun iptal edilmesi, cezaevlerindeki şartların iyileştirilmesi, esirlerin ve ailelerinin aşağılayıcı bir şekilde aranmasından vazgeçilmesi şeklinde sıralandı. Esirler, bu taleplerin tamamı kabul edilinceye kadar açlık grevine devam edeceklerini bildirdi.

Esirlerin farklı gruplara üye dokuz esirden oluşan bir komitenin açlık grevi sürecini idare etmesi konusunda anlaştığı belirtildi.

Açlık grevine, İsrail cezaevlerindeki 1.200 Filistinli tutuklu katılıyor. 2 bin 300 tutuklu da 24 saat boyunca yemek yememe kararı aldı.

Filistin yönetiminin esirlerden sorumlu bakanı İsa Karaki, tüm tutukluların serbest bırakılması için Filistin halkının mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

İsrail zindanlarında halen 4 bin 700 esir bulunuyor.

refah-kapisi_esirler-takas10-heniyye.jpg

Heniyye, Direniş Güçlerini Esirleri Kurtarmak İçin Plan Yapmaya Çağırdı

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin ne pahasına olursa olsun özgürlüklerine kavuşturulması için direniş güçlerinden plan yapmalarını istedi.

Heniyye, Gazze'de dün kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, işgal zindanlarındaki esirleri kurtarmanın dini, milli ve ahlaki bir görev olduğunu belirterek, esirleri özgürlüğüne kavuşturmanın tek yolunun direniş olduğunu söyledi.

Siyonist işgal yönetiminin Filistinli esirlere en çirkin işkenceleri yaptığını ve bu cinayetlerin deşifre edilmesi için ortak çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydeden Heniyye, dünyadaki hukukçuları işgal rejimi liderlerinin yargılanması ve esirlere yönelik yeni cinayetler işlenmemesi için baskı yapmaya davet etti.

"Hükümet olarak özgürlüklerine kavuşuncaya kadar esirlerimize vefalı kalacağız" diyen Heniyye, esir ailelerinin onurunun da korunacağına dair söz verdi.

Esir hareketinden saflarını sıklaştırmasını ve Siyonist işgalciye karşı birlik içinde olmasını isteyen Heniyye, Filistin halkından da yine birlik ve bütünlük içinde esirlere destek olmasını istedi. Filistin Başbakanı, toplantıya katılan esir ailelerine ve eski esirlere de teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT