1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Esir alınan Rus pilotlar: Kiev’e girmeyin, biz bu savaşı çoktan kaybettik!
Esir alınan Rus pilotlar: Kiev’e girmeyin, biz bu savaşı çoktan kaybettik!

Esir alınan Rus pilotlar: Kiev’e girmeyin, biz bu savaşı çoktan kaybettik!

Kiev’de basına konuşan esir Rus pilot Albay Krishtop: Umarım Savaş Suçları Mahkemesinde yargılandığımda Putin’in de orada hesap verdiğini görürüm.

15 Mart 2022 Salı 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna’da uçakları düşürülüp esir alınan işgalci Rus ordusunun 3 pilotu 12 Mart Cuma günü Kiev’de basının karşısında Rusya’nın insanlık suçlarını itiraf edip, Ukrayna halkından kendilerini affetmelerini istediler. Esir pilotlar Rus askerlere kanunsuz emirleri reddedip Ukraynalı sivilleri öldürmeme çağrısında bulundular.

Önceki Pazar günü jeti düşürülen ve yaralı olarak yakalanan esir pilotlardan Albay Maxim Krishtop işgalin ilk günlerinde askeri hedefleri vurduklarını ama ilerleyen günlerde okullar, hastaneler gibi sivil yerleri de hedef almaya başladıklarını söyledi. Aslında aldığı emirlere karşı çıkıp bunu yapmaması gerektiğini ama zayıflık gösterdiğini ifade eden esir subay Rus askerlere çağrısında aynı suçu işlemeyin diye seslendi.

Albay Krishtop hiçbir haklı gerekçe ve provokatif bir saldırı olmamasına rağmen kardeş bir halka düşmanlık yaparak suç işlediklerini kabul ettiğini, bundan dolayı muhtemelen Lahey’deki Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanabileceğini ama en büyük dileğinin Putin’in de orada hesap verdiğini görmek olduğunu söyledi. 

Nikolaev şehrinde uçağı düşürülen bir başka pilot olan Govolensky de basın toplantısında yaptığı açıklamada kendilerine Ukrayna hava savunma sisteminin çalışmadığı, kolay bir operasyon olacağının söylendiğini ama Ukrayna hava savunma sisteminin güçlü olduğunu gördüklerini ifade etti. Govolensky ayrıca kendilerine Ukraynalıların faşist olduklarının söylendiğini oysa bunun yalan olduğunu gördüklerini, savaş suçları işlemelerine rağmen kendilerine ‘savaş esiri’ hukukunun uygulandığını ve iyi davranıldığını da belirtti.

Kaynak: The Telegraph
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum