1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Esed'li Ulusal Birlik Hükümeti Sonuçsuz Bir Girişim Olur"
"Esed'li Ulusal Birlik Hükümeti Sonuçsuz Bir Girişim Olur"

"Esed'li Ulusal Birlik Hükümeti Sonuçsuz Bir Girişim Olur"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yer alacağı bir ulusal birlik hükümetinin sonuçsuz bir girişim olacağını söyledi.

31 Mart 2016 Perşembe 09:48A+A-

Earnest, Esed'in önceki gün Rus haber ajansı RIA Novosti'ye verdiği röportaja ilişkin bir soru üzerine, "Kendisini ulusal birlik hükümetinin bir parçası olarak görüp görmediğini bilmiyorum. Bizim için bunun umutsuz bir girişim olduğu açıkça ortada." dedi.

Esed'in ilgili önemli endişeleri daha önce dile getirdiklerini kaydeden Earnest, ülkenin ordusunu masum sivillere saldırmakta kullanmasının "tam anlamıyla ahlaksızlık" olduğu gibi ülkenin büyük bir kısmının da kendisinin aleyhine dönmesine sebep olduğunu aktardı.

"Esed yerinde kaldığı sürece karmaşa ve şiddetin son bulduğu bir senaryo imkansız"

"Devlet Başkanı Beşşar Esed yerinde kaldığı sürece Suriye'deki siyasi karmaşanın ve şiddetin son bulduğu bir senaryoyu hayal etmek imkansız." diyen Earnest, bu sebeple Suriye'deki siyasi kaosun çözümünün ülkenin ve bölgenin başına bela olan problemlerin çözülmesinde hayati rol oynadığını ifade ettiklerini, bunun da Esed'in görevi bırakmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT