1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Tankları Hama'ya Yöneldi!
Esedin Tankları Hamaya Yöneldi!

Esed'in Tankları Hama'ya Yöneldi!

Baas ordusunun muhaliflere yönelik operasyonları sürerken, esed'in tanklarının şimdi de Hama'yı vurduğu öğrenildi.

20 Mart 2012 Salı 14:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye-Baas rejimine bağlı güçler, muhaliflerin aktif faaliyet gösterdiği Hama'yı vurmaya başladı. Muhalifler, Hamidiye ve Bab Kıbli mahallelerine tank ateşinin başladığı bilgisini verdi.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin, Baas ordusunun iki gündür kuşatma altında operasyon düzenlediği Deyr Ez Zor kentinden çekildikleri bildirildi. 

Deyr Ez Zor Devrim Komiteleri'nden yapılan açıklamada "Tanklar yerleşim yerlerinin olduğu, özellikle kentin güneydoğusundaki mahallelere girdi. Özgür Suriye Ordusu sivil kaybı önlemek için çekildi" denildi.

Baas ordusu, Deyr Ez Zor'da muhaliflerin eline geçen mahalleleri almak için iki gündür saldırı düzenliyordu.

ESİR TAKASI

Suriyeli muhaliflerin, Şam'ın Duma bölgesinde ele geçirdikleri bir ordu generalini, bazı tutuklular ve ordunun elindeki cesetler karşılığında serbest bıraktıkları bildirildi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre bir muhalif, Maim Halil Odeh adlı generalin bazı tutuklu muhalifler ve 14 ceset karşılığında serbest bırakıldığını belirtti. Odeh, geçtiğimiz hafta yakalanmıştı.

ABD ASKERLERİ GİBİ YAPTILAR

Suriye’deki katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler Şebiha ve Beşşar Esad güçlerinin sivillere ve ordudan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu’na katılarak İdlib’de Esad rejimine karşı savaşanlara uyguladığı vahşeti ortaya koydu.

Timeturk'te yer alan Ahmet Yılmaz imzalı habere göre elinde dürbünle yapılan işkenceleri uzaktan izleyen 25 yaşındaki klima mühendisi Macit şöyle dedi: ‘Bazıları hala hayattaydı. Ancak onlara yardım adına hiçbir şey yapamıyorduk. Yardım edebilmek için kendilerine yaklaşamıyorduk bile. Gelişmiş tanklara karşı elimizde sadece kalaşnikof tüfekler vardı. Bu nedenle uzaktan izlemek dışında bir şey yapamıyorduk.

Macit sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sonra askerlerin ölü ve yaralılar arasında dolandığını gördüm. Askerlerden bazıları kurbanların üzerine küçük tuvaletini yaptı. Sonra da ölsünler diye yaralıların üzerine kurşun sıktılar. Askerlerin sekiz cesedi meydandan caddeye taşıdığını gördüm. Cesetleri yola sıraladılar. Sonra beş zırhlı araç konvoy oluşturarak cesetlerin üzerinden geçti. Cesetleri ve kendilerini ezen araçları saydım.' Macit olayları seyredip dehşetin boyutunu daha fazla keşfedemedi. Çünkü tanklardan bir füze de onun grubunun olduğu yere fırlatıldı ve dizinden yaralandı. 

 

HABERE YORUM KAT