1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in Ağzıyla Konuşuyor"
"Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in Ağzıyla Konuşuyor"

"Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in Ağzıyla Konuşuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefetin genel başkanı Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor" dedi.

02 Haziran 2015 Salı 15:34A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda vatandaşlara hitap etti.

Milleti bölmeye, parçalamaya çalışanlara karşı, kendilerinin “Rabia” dediklerini ifade eden Erdoğan,  "Bu vatanın üzerinde operasyon düzenleyenler, ameliyat düşünenler karşılarında bizi bulurlar, emniyet teşkilatımızı bulurlar, karşılarında hepsinden öte bu milleti bulurlar" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi bir tane paralel devlet çıkmış. Şu anda bölücü terör örgütünün desteklediği partiyle iş tutmuşlar. Nerede, kim daha güçlüyse onunla iş tuttular. 99 yılında bu zat, Amerika’ya kaçtı. Şimdi küçük imamlar da kaçıyor, Türkiye’de olanlar da kaçmaya başladı. İmam mihrabı bırakıp kaçar mı? Bunların imamları kaçıyor. Neden? Çünkü bunların bu ülkede, bu millete karşı muhabbetleri yoktur. Bunlar devleti ele geçirmek istiyorlardı. Biz de anlamadık, aldandık yoksa bunların 40 yıllık geçmişini hamdolsun son anda durdurma fırsatını yakalayamazdık."

"Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor"

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Ey Bahçeli sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek, bunu bilesin. Ana muhalefetin başındaki kişi de benzer şeyleri söylüyor. Neymiş, Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz, yardım gizli gizli gider miymiş? Ana muhalefetin genel başkanı Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten bu (Kemal Kılıçdaroğlu) CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Biliyorsunuz Sayın Baykal'ı gitti ziyaret etti, gazeteciler sordu, 'aday olacak mısın' diye, 'olmayacağım' dedi. Hemen ertesi gün aday oldu. İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık. Bu, kaset genel başkanıdır. Hadi yapmayacağın şeyleri söylüyorsun, onu anladık ama yapılmış olan, yapılmakta olan işleri niye inkar edip 'ben yapacağım' diye ortaya çıkıyorsun. Ziya Paşa'nın güzel bir ifadesi var, 'sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT