1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed’in infaz çukurlarına Esedsever basından sessiz destek!
Esed’in infaz çukurlarına Esedsever basından sessiz destek!

Esed’in infaz çukurlarına Esedsever basından sessiz destek!

Katil Esed'in destekçisi, Suriye’nin güllük gülistanlık olduğunu iddia eden, Suriyelileri geri göndermekten bahseden ırkçıların, ‘Tadamon Katliamı’nın ortaya çıkmasının ardından sessizliğe gömüldüğü anlaşıldı.

29 Nisan 2022 Cuma 11:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye'de Beşar Esed rejiminin 2013'te az 41 sivili öldürdüğü görüntüler The Guardian’da yayımlandı. Paylaşılan görüntülerde, Suriye istihbarat görevlisi Amjad Youssuf'un, gözleri bağlı ve kelepçeli şekilde gözaltına alınan ve koşmaları söylenen sivilleri vurduğu ve bir çukura attığı görülüyor.

Beşar Esed rejiminin Suriye’deki katliamları daha önce Sezar fotoğrafları ile kanıtlanmış bölgeden gelen sivil ölümleri defalarca medyada yer bulmuş son olarak 41 sivilin çukurda öldürülüp yakıldığı videoyla yeniden hatırlanmıştı. Ancak Esed’in katliamları birilerinin gözünden her defasında kaçıyor(!)

Esed’in Şam’ını örnek gösterip Suriyelileri geri göndermeyi hayal eden, yaşanan katliamları, hak ihlallerini, tecavüzleri, işkenceleri ve savaş suçlarını örtbas etmeye çalışan, Esed lehine propaganda da bulunan Türkiye’deki Esed destekçisi gazeteciler ve siyasiler 41 kişinin öldürülüp çukurlara atıldığı ardından yakıldığı katliam videosuna suskunlukla karşılık veriyor.

Cumhuriyet, Sözcü, BirGün, OdaTV gibi muhalif gazeteler Esed’in ‘Tadamon Katliamı’ karşısında sessizliğe gömülürken bırakın manşetlerini olaya haberlerinde dahi yer vermeyerek kimin tarafını tuttuklarını yeniden açıkça belli ediyorlar.

“Esed’le görüşmelisiniz”, “İstikamet Şam”, “Esed’le uzlaşmalıyız” diye utanmadan yazılar kaleme alan gazeteciler İsmail Saymaz, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Yılmaz Özdil, Enver Aysever, Fuat Uğur gibi gazeteciler ise kalemlerinin mürekkebi bitmiş gibi davranıyor. 

Esed’in savunuculuğunu yapan Aydınlık gazetesi ve Doğu Perinçek ekibi ise katliamları ABD’yle ilişkilendiremediğinden olsa gerek katliamlara kılıf bulamadığı için konuyu gündemine dahi almıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Partili İlay Aksoy ise dillerini yutup hiçbir şey olmamış gibi propagandalarına kısa bir ara veriyorlar.

‘Tadamon Katliamı’nın görüntüleri tıpkı diğer katliamların görüntüleri gibi ‘eskiyecek nasıl olsa’ diye hayal kuran Esed destekçisi şebbihalar, katliama dair suskunluklarını, Arap ve Arapça düşmanlıklarını, Şam ve Esed rejimi güzellemelerini serdedecekleri günleri özlemle bekliyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum