1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Afgan Şii Katilleri
Esed'in Afgan Şii Katilleri

Esed'in Afgan Şii Katilleri

Esed canisinin direnişçilere karşı savaşmak üzere İran üzerinden Şii Afgan militanlar getirdiği belirtildi.

07 Kasım 2014 Cuma 11:50A+A-

Direniş gruplarıHalep'in kent merkeziyle tek bağlantı noktası olan Handarat bölgesine saldıran Esed katillerine karşılık veriyor.

Direnişçilerin, Halep kentinin kuzeyindeki tek çıkış noktası olan Handarat ve Sıfet bölgesinde, iki aydan bu yana rejim çeteleriyle direnişçiler arasında çatışmalar yaşanırken Esed canisinin direnişçilere saldırı için İran üzerinden Şii Afgan militanlar getirdiği belirtildi.

Rejim güçleri karşısında Halep bölgesindeki tüm direnişçi tugay ve cepheleri tek çatı altında toplandığı Handarat'ta, bölgenin düşmesi halinde Halep'te kalan halkın dünya ile bağlantısı kesilmiş olacak.

İKİ MİLYON SİVİL ETKİLENEBİLİR

Rejimin saldırılarından dolayı bölgede yaşayan yaklaşık 2 milyon sivilin etkilenmesi bekleniyor.
En büyük direnişçi yapılanmalardan biri olan İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı'nın Basın Sorumlusu Salih Anadani, bir açıklama yaparak İslami Cephe'nin Handarat bölgesini Esed katillerine karşı savunarak kuşatma stratejisini başarısızlığa uğratmayı hedeflediklerini söyledi.

İslami Cephenin diğer muhalif tugay ve birliklerle beraber Handarat bölgesinde rejime bağlı güçlerin kaldığı yerlere ağır silahlarla saldırdığını ifaden eden Anadani, "Silahlı muhalifler bölgede rejim güçleri karşısında ilerleme sağlayarak bazı köylerin ve binaların denetimini sağladı. Bölgede taraflar arasında çatışmalar devam ediyor ama üstünlük muhaliflerdedir" dedi.

DirenişçilerEsed güçlerinin kaldığı yerlere mutfak tüpünden bozma "Cehennem Topu" adı verilen havan topları ve katyuşa füzeleriyle saldırıyor.

"KOBANİ'YE GÖSTERİLEN İLGİ HALEP'E GÖSTERİLMİYOR"

Anadani, "Uluslararası kamuoyu Kobani'ye gösterdiği duyarlılığı her gün onlarca varil bombalı saldırılarına maruz kalan Halep'e göstermedi" dedi.

Rejime bağlı savaş uçaklarının hemen hemen her gün Halep'te bir katliam gerçekleştirirken sessiz kalan dünya, Kobani'de IŞİD saldırıları karşısında koalisyon güç oluşturma kararı aldığının altını çizen Anadani, rejimin Halep'te yeni katliam yapmadan herkesin bir an önce Halep'e sahip çıkmasını istedi.

GÖÇ RİSKİ KAPIDA

Halep ve çevresinde yaklaşık iki milyon kişinin bulunduğunu ifade eden yerel aktivistler,Handarat ile Sifat bölgesinin rejimin eline geçmesi halinde yaklaşık 2 milyon kişinin etkileneceğini ve binlerce kişinin de yerinden olacağını söyledi.

Suriye'nin başkenti Şam'dan sonra 2'nci büyükşehiri olan Halep'te yaklaşık 4,5 milyon insan yaşıyor. Katliam ile beraber göç veren şehrin direnişçilerin kontrolündeki yüzde 60'lık kesiminde ise yaklaşık 2 milyon sivil bulunuyor.  

HABERE YORUM KAT