1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Yine Zehirli Gaz Kullandı; Dün 83 Kişiyi Katletti
Esed, Yine Zehirli Gaz Kullandı; Dün 83 Kişiyi Katletti

Esed, Yine Zehirli Gaz Kullandı; Dün 83 Kişiyi Katletti

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçleri ve çetelerin, muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde halka yönelik hava destekli saldırıları yoğun bir şekilde devam etti. Rejim güçleri dün 14’ü çocuk, 6’sı kadın 83 kişiyi katletti.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 05:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas rejimi Suriye halkına ölüm kusmaya devam ediyor. Suriye’de Esed’e bağlı rejim güçleri ve destekçilerinin, muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde halka yönelik hava destekli saldırıları sonucunda dün 83 kişi hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgilere göre ölenlerin 14’ü çocuk, 6’sı kadın.

LCC’nin verilerine göre Esed güçlerinin dünkü saldırılarında Halep’te 42, Şam kırsalında 23, Deyruz Zor’da 8, Dera’da 5, İdlib’de 3 ve Humus’ta 2 kişi hayatını kaybetti.

“Rejim, Haresta'ya Zehirli Gazla Saldırdı”

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin başkent Şam'ın doğusunda yer alan Haresta bölgesine "zehirli gazla" saldırmasında çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini duyurdu.

Zehirli gazlardan etkilenenlerin bölgedeki sahra hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını aktaran SRGC, Şam yönetimine bağlı güçlerin söz konusu bölgeye de ağır silahlarla da saldırdığını iletti.

HABERE YORUM KAT