1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve YPG Şeddadi’yi Kuşatmaya Hazırlanıyor İddiası
Esed ve YPG Şeddadi’yi Kuşatmaya Hazırlanıyor İddiası

Esed ve YPG Şeddadi’yi Kuşatmaya Hazırlanıyor İddiası

Esed rejiminin YPG'ye büyük miktarda silah desteği yaptığı söylenirken, Şeddadi’de örgüt ile ortak operasyon için Kamışlo’ya yüzlerce ton silah ve mühimmat sevkiyatı yapıldığı iddia edildi.

08 Şubat 2016 Pazartesi 18:57A+A-

Yerel Koordinasyon Komiteleri, Esed rejiminin YPG'ye ulaştırılmak üzere Kamışlo’ya yüzlerce ton silah ve mühimmat gönderdiği iddia edildi.

Yerel Koordinasyon Komitelerinin yaptığı açıklamada silah yardımlarının dün öğleden sonra rejimin bazı askeri yetkililerinin eşliğinde askeri uçaklarla Kamışlo’ya ulaştırıldığı ve Esed’in temsilcileri ile YPG sözcülerinin Kamışlo’da görüşmeler yaptığı belirtildi.

Sumeriye News’in haberine göre bu sabah da Esed ordusuna ait 4 askeri uçağın Kamışlo havaalanına indiğini belirten Yerel Koordinasyon Komiteleri, rejimin askeri yetkilileriyle YPG sözcülerinin IŞİD’in Haseke’deki en önemli askeri merkezlerinden biri olan Şeddadi’nin kontrol altına alınması için hazırlık yaptığını açıkladı.

Esed rejiminin Haseke’den Deyr ez-Zor’da IŞİD kuşatması altındaki güçlerine ulaşmak için bir koridor açmaya çalıştığını belirten Yerel Koordinasyon Komiteleri, Esed ordusunun YPG ve Hizbulesed’in komuta ettiği güçlerin desteğiyle büyük bir operasyona hazırlandığını ifade etti.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT