1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve Rusya İdlib’de Sahuru Kana Buladı!
Esed ve Rusya İdlib’de Sahuru Kana Buladı!

Esed ve Rusya İdlib’de Sahuru Kana Buladı!

Esed rejimi ve Rusya'nın sahur vaktinden bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 13 sivil hayatını kaybetti.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 13:25A+A-

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve müttefiki Rusya, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne sahur saatinden itibaren düzenledikleri hava saldırılarında 13 sivilin ölümüne, çok sayıda sivilin yaralanmasına sebep oldu.

Esed rejimi ile Rusya, sahur vaktinden itibaren "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içindeki Han Şeyhun ilçesi, Kensafra beldesi, Abidin, Şeyh Mustafa, Serce, El Bara, el Habit, İhsem, Sermin ce Ureynine köyleri ile Hama'nın Kefer Zita ilçesine hava saldırıları yaptı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, hava saldırılarında El Bara'da 3, El Habit'da 3 ve Serce köyünde 7 olmak üzere toplam 13 sivil hayatını kaybetti. Çok sayıda sivil yaralandı.

Böylece Esed rejimi ve destekçilerinin dün akşam saatlerinden itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 20'den 33'e çıktı.

Sivil Savunma ekipleri yoğun bombardıman altında arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Muhaliflere ait uçak gözlem evinden el Habit köyüne yönelik hava saldırısına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, saldırıların Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından düzenlendiğine işaret edilerek, "Lazkiye'deki Hımeymim Üssü'nden Rus savaş uçakları kalkış yaptı." ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT