1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve Patronu Rusya Han Şeyhun’da Sivillerin Başına Bomba Yağdırdı!
Esed ve Patronu Rusya Han Şeyhun’da Sivillerin Başına Bomba Yağdırdı!

Esed ve Patronu Rusya Han Şeyhun’da Sivillerin Başına Bomba Yağdırdı!

Astana’da barış maskesi takan katiller İdlib’e bağlı Han Şeyhun’da sivillerin başına bomba yağdırdı. Saldırı esnasında bölgede hazır bulunan Haksöz-Haber ekibi yaşananları anbean kayda geçirdi.

17 Şubat 2019 Pazar 21:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Astana’daki diplomasi masasından dünyaya bir kez daha yapmacık barış pozu veren Esed ve Rusya sahadaki saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Han Şeyhun’da sivil yerleşim birimlerini havadan bombardımana tabi tutan katillerin saldırıları sahada insani yardım dağıtımında bulunan Özgür-Der ve Fetih-Der ekipleri tarafından anbean kaydedildi.

Esed ve patronu Rusya’ya ait çok sayıda savaş uçağının Han Şeyhun’u havadan yoğun bombardımana tabi tuttuğunu belirten kaynaklarımız sivillerin bodrum katlara ve sığınaklara sığındığını ve bölgede hazır bulunan Özgür-Der ile Fetih-Der ekiplerinin saldırıya uğrayan kardeşlerimize acil yardım ulaştırmaya çalıştığını ifade ettiler.

Sabah erken saatlerde bombardımanın başladığını belirten kaynaklarımız gün boyunca saldırıların belli aralıklarda sürdüğünü, sivil savunma ekiplerinin müdahalede zorlandıklarını, şuana kadar 8'i çocuk 15 şehidin tespit edildiğini ve çok sayıda yaralının kurtarılmaya çalıştığını kaydettiler. Kaynaklarımız saldırıdan kaçıp bir binaya sığınan 8 aileye ulaşmaya dönük çalışmalarının devam ettiğini eklediler.

İdlib’e bağlı Han Şeyhun ilçesi daha önce de Sarin gazlı kimyasal saldırıya maruz kalmış ve yüzlerce masum insan yaşamını yitirmişti. Başından beri şer cephesinin tüm saldırılarına rağmen Han Şeyhun sakinleri devrimin yanında yer almaya devam etmiş ve bölgeyi terk etmemişlerdi.

HABERE YORUM KAT