1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed rejiminin İYİ Partili sözcüsünden açıklama geldi!
Esed rejiminin İYİ Partili sözcüsünden açıklama geldi!

Esed rejiminin İYİ Partili sözcüsünden açıklama geldi!

Şam’da Esed güçlerine yönelik saldırıda öldürülen askerleri şehid ilan eden İlay Aksoy bugün Eriha’da bir pazar yerinin bombalanması sonucunda 11 sivilin katledilmesini de bu eylemle irtibatlandırarak meşrulaştırmaya kalkıştı.

20 Ekim 2021 Çarşamba 17:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye kamuoyunun muhacir düşmanlığıyla tanıdığı İYİ Partili İlay Aksoy Esed rejiminin sözcülüğünü resmen üstlenmiş durumda.

Şam’da insanlar ekmek kuyruklarında ömürlerini tüketirken İlay Aksoy'un Şam’dan sergi haberleri geçerek rejim propagandasının en ucuz örneklerini sergilediğini hatırlıyoruz. 

Kıbrıs doğumlu Avustralya vatandaşı olan ilay Aksoy bugün çıtayı biraz daha yükseltti ve Esed’in katil ordusunda savaşırken ölen katil sürüsünü "şehid" ilan etti. Ve bununla da yetinmeyip sivillerin katledilmesini de sinsi bir dille meşrulaştırmaya kalkıştı.

Bugün İdlib’in Eriha bölgesinde bir pazar yerini hedef alan rejim güçlerinin saldırısında 11 sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda masum da yaralanmıştı. 

Bu alçak saldırıyı, Şam’da askeri güçleri hedef alan eyleme dönük bir misilleme gibi sunan İlay Aksoy bu şekilde ırkçı kimliğine yakışır bir şekilde zalimliğini de ispatlamış oldu.

Yayınladığı Twitter mesajında sanki asıl kaygısının Türk askerinin zarar görmesi ihtimali olduğu izlenimi vererek Esed rejimine arka çıkan söylemini kamufle etmeye kalkan İlay Aksoy’un kurnazlığı resmen sırıtmakta.

TSK mensuplarının daha önce defalarca Esed güçlerinin saldırısına uğradığı, bu saldırılarda çok sayıda kayıp verildiği ve daha önemlisi şu an itibariyle TSK’nın Esed güçleri ve destekçilerinin hedefinde olduğu malum.

Buna rağmen bu kişinin hem Türk askeri için kaygılandığını ifade edip aynı zamanda Esed rejimine övgüler düzmesi tam bir sahtekarlık olarak öne çıkmakta.

 

Irkçılığı ile matuf Esed rejiminin destekçisi İlay Aksoy'un söz konusu tweeti,

ilay-aksoy-003.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum