1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Hapishanelerdeki Mahkûmları Şebbihalaştırıyor!
Esed Rejimi Hapishanelerdeki Mahkûmları Şebbihalaştırıyor!

Esed Rejimi Hapishanelerdeki Mahkûmları Şebbihalaştırıyor!

Humus Cezaevindeki 200’den fazla mahkûma Esed rejiminin paramiliter gücü olan Ulusal Savunma Kuvvetine katılmaları karşılığında cezaevinden salıverilme teklifi yapıldığı öğrenildi.

29 Şubat 2016 Pazartesi 18:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Humus Cezaevinde kalmakta olanlardan birinin yakını Zaman el-Vasl’a isminin gizlenmesi koşuluyla yaptığı açıklamada cezaevi idaresinin bilhassa uyuşturucu mahkûmlarına Suriye’nin doğu bölgesine sevkedilmek üzere milis gücüne katılmalarını teklif ettiğini bildirdi.

Ceza süreleri dikkate alınmadan mahkûm listeleri oluşturan idarenin bu girişiminin mahkûmlar tarafından reddedildiği de gelen bilgiler arasında.

Humus Cezaevinde halen 3 ila 5 bin arasında mahpus bulunuyor. Bunların 800’ü çok yaşlı ve 100’ü de kadın. Muhalif kimliklerinden ötürü cezaevinde tutulanların sayısı ise 750 civarında ve bunlar yıllardır herhangi bir yargılama sürecinden geçmiş değiller.

Ulusal Savunma Kuvveti, İranlı Kudüs Ordusu komutanı Kasım Süleymani tarafından tanzim edilen bir yapı. Yaklaşık 100 bin kişilik bir gücü olduğu sanılıyor. Bu milis gücünün mensupları sahayı iyi bildiklerinden ötürü ön cephede yer alıyorlar.

HABERE YORUM KAT