1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Ordusu Türkiye’nin El-Bab’a Girmesine İzin Vermeyecekmiş!
Esed Ordusu Türkiye’nin El-Bab’a Girmesine İzin Vermeyecekmiş!

Esed Ordusu Türkiye’nin El-Bab’a Girmesine İzin Vermeyecekmiş!

Esed ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki El-Bab'a operasyon başlatacağı iddia edildi. Esed ordusundan bir yetkili, El-Bab'ın güneyindeki Kuveyris askeri bölgesine büyük yığınak yapıldığını belirtti.

17 Kasım 2016 Perşembe 20:55A+A-

Esed ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki El-Bab ilçesine operasyon başlatacağını iddia edildi. Kaynaklar ayrıca, Esed ordusunun Kuveyris askeri havaalanına büyük yığınak yaptığını belirtiyor.

İran yayın organı Fars Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Esed ordusundan bir yetkili "Suriye hava kuvvetleri, Bab şehri semalarından ordu ve müttefiklerinin şehre operasyon başlatacağını ve halka bölgeyi boşaltmasını söyleyen binlerce bildiri attı" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BAB'A GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye'ye müttefik Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Bab'a 1 km yaklaştığı ve buna karşılık PKK’nin Suriye kolu PYD'nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri ve rejim ordusunun ilçenin batı kesimlerine konuşlandırıldığı açıklandı.

Rejim ordusundan aynı yetkili "Suriye ordusu ve müttefikleri, Türkiye'ye bağlı güçlerin Bab'a saldırmasına izin vermeyecek" dedi.

Yetkili ayrıca "Bab ve Deyr Hafer operasyonlarında yer almak üzere Halep'in doğusuna binlerce özel harekat askeri yerleştirildi" açıklamasında bulundu.

ABD: TÜRKİYE'NİN EL-BAB OPERASYONUNU DESTEKLEMİYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı, uluslararası koalisyon güçlerinin, Türkiye ve bazı muhalif grupların, Suriye'nin kuzeyindeki El-Bab kasabasını IŞİD’den almak için gerçekleştirdiği operasyona destek vermediğini de açıkladı.

Irak'ın başkenti Bağdat'tan, bir video konferansla gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD'li Albay John Dorrian, operasyona uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği vermediğini çünkü operasyonun Türkiye tarafından "bağımsız" bir şekilde başlatıldığını söyledi.

Dorrian ayrıca ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve birlikte hareket ettiği muhalif gruplara destek için gönderdiği bazı özel güçlerini de çektiğini belirtti.

Amerikalı sözcü, "Bu, onların aldığı ulusal bir karar" dedi ancak 'Türkiye'yle çalışmaya devam etmek istediklerini' de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum