1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Korkusundan Hayatla İrtibatı Kesti
Esed Korkusundan Hayatla İrtibatı Kesti

Esed Korkusundan Hayatla İrtibatı Kesti

Suriye devlet başkanı Beşşar Esed, Kaddafi gibi bir sonu olmasından korktuğu için herkesten saklanıyor.

07 Ağustos 2012 Salı 12:51A+A-

Suriye rejiminin başında bulunan zalim Beşşar Esed, sonunun Kaddafi gibi olmaması için ne yapacağını şaşırdı. Üst düzey kurmaylarına ve danışmanlarına dahi nerede olduğunu söylemeyen Esed, işlerini özel kuryelerle hallediyor.

Hür Ordu'nun her geçen gün rejime bir darbe daha vurmasıyla birlikte köşeye sıkışan Esed, kaçış yollarını da hazırlamış durumda. Yönetimden iyice umudunu kesen Esed'in şu an tek derdi hayatta kalmak gibi görünüyor.

İsmi "Şam Hayaleti" ne çıkan Esed'in şizofren bir hal aldığı düşünülüyor. En güvendiği isimlere kadar yakınında muhaliflerin safına geçmesinden korktuğu herkesin ailesini tehdit eden Esed, Mahir Esed'in şebbihaları aracılığıyla istihbarat örgütlerinin muhaliflerle iş birliği, yapmasını engellemeye çalışıyor.

Ayrıca olası bir baskında kaçabilmek için deniz ve hava yolu araçlarını hazır beklettiği öğrenilen Esed'in bu hazırlığı eniştesinin de öldüğü bombalı saldırı sonrasında hazırlattığı ettiği öğrenildi.

 

Sabah'ın haberine göre, Esed'in olası bir kaçış ve koruma için ayarladığı az sayıdaki insanın dış dünyayla bağı kesilmiş durumda.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum