1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed hayranı gazeteci ‘Esed’le görüşmek zorundasınız’ dedi
Esed hayranı gazeteci ‘Esed’le görüşmek zorundasınız’ dedi

Esed hayranı gazeteci ‘Esed’le görüşmek zorundasınız’ dedi

Türkiye’deki Esed yanlısı gazetecilerin cüretkarlıkları pes dedirtiyor. Yarım milyondan fazla insanı öldüren katil bir yönetici ile görüşmeyi zaruretten sayan şebbiha gazeteciler ekranlardan tekliflerini yinelemeye devam ediyor.

23 Nisan 2022 Cumartesi 14:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Halk TV yazarı İsmail Saymaz katıldığı canlı yayında Suriyelilerin temsilcisinin Suriye Arap Cumhuriyeti olduğunu iddia etti. Esed’i ısrarla savunan, televizyon ve basılı medya araçları üzerinden Esed propagandasında bulunan Saymaz’ın sözleri tepki çekti.  

Milyonlarca insanını zorunlu göçe maruz bırakan, yarım milyondan fazla insanı katleden, sivil asker ayrımı gözetmeyen, varil ve kimyasal bombalar ile şehirleri yerle bir eden, Rusya ve İran gibi rejimlerden destek alan katil Esed’e güzellemelerde bulunan Saymaz, “Esed'in verecek petrolü yok diye mi anlaşmıyorsunuz? Görüşmeye mecbursunuz!” ifadelerini kullandı.

Suriye’de egemen bir devlet olduğunu iddia eden Esed destekçisi, “Türkiye’nin acilen bu ülkeyle muhatap olması lazım” dedi. AK Parti’nin Suriyelileri Türkiye’ye sınırsız aldığını ifade eden Saymaz, hem Suriye ile görüşmeyip hem de Suriyeliler sorununu çözmeyerek AK Parti’nin yaşanan olayların faili olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

Türkiye’nin İslam ülkelerine çeki düzen verme hayalleri sona erecek!

Suriye’yle eninde sonunda biz Suriye’yle anlaşacağız, masaya oturacağız” iddiasında bulunan Saymaz, S. Arabistan, İsrail ve Mısır’la olan görüşmeleri Suriye için de yapmak zorunda olduğunu ifade ettiği “AK Parti hükümetinin, petrol olmadığı için Suriye ile görüşmediğini” iddia etti. “AK Parti artık Türkiye’nin sınırları dışındaki İslam dünyasına çeki düzen verme hayalinden vazgeçecek. Türkiye’nin doğal sınırlarına dönecek.” diyen Saymaz sığ düşünceleri ile izleyicilerin tepkisini çekti. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum