1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Kalamun’da Sivilleri Vurdu: 20 Ölü
Esed Güçleri Kalamun’da Sivilleri Vurdu: 20 Ölü

Esed Güçleri Kalamun’da Sivilleri Vurdu: 20 Ölü

Esed’insavaş uçaklarının başkent Şam'ın kuzeydoğusundaki Kalamun bölgesine düzenlediği hava saldırısında 20 sivilin öldüğü, 40'ının yaralandığı bildirildi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 17:43A+A-

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait savaş uçakları Kalamun bölgesinde bulunan, yönetim karşıtlarının kontrolündeki Ceyrud ilçesine 45 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bombardımanda ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da olduğu 20 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Yaralıların ilçedeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki yerel koordinasyon komitesi üyesi Yusuf el-Bustani, rejim güçlerinin saldırısında ilçedeki sağlık sorumlusunun da öldüğünü belirterek, ''İlçedeki hastaneler ve sağlık merkezleri Esed güçlerinin hava saldırısında yaşamını yitirenlerle doldu. Şimdiye kadar 20 kişinin kimliği tespit edildi. Asıl sayı bundan daha çoktur.'' dedi.

Sağlık ekiplerinin acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Bustani, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT