1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esad Karşıtı Ordu Türkiye'den mi Yönetiliyor?
Esad Karşıtı Ordu Türkiyeden mi Yönetiliyor?

Esad Karşıtı Ordu Türkiye'den mi Yönetiliyor?

Daily Telegraph'ın bugünkü sayısında yer alan haber, "Özgür Suriye Ordusu" isimli silahlı kuvvet hakkında.

04 Kasım 2011 Cuma 12:00A+A-

İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ın haberinde yaklaşık 15.000 kişiden oluşan ve Esad'a karşı mücadeleye geçmeye hazırlanan ordunun Türkiye'den kontrol edildiği söylenmiş.

Türkiye'nin doğusunda sıkı güvenlik önlemleriyle korunan bir kampta Daily Telegraph muhabiriyle görüştüğü belirtilen, ordunun komutanı Albay Riyad el Esad'ın "yeni Suriye'nin ordusu biz olacağız" sözlerinin aktarıldığı haberde, Ankara'nın harekete üstü örtük bir şekilde onay verdiği söylenmiş.

Daily Telegraph’ın haberinde ayrıca Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'de bulunan komutanlarına Türkiye dışişleri bakanlığı üzerinden ulaşıldığı ve komutanların Türkiye güvenlik birimi tarafından korunduğu bildirilmiş.

Türkiye'nin Suriye'yle kısa bir zaman önce sıkı olan ilişkilerinin an itibariyle bir hayli gergin olduğunun hatırlatıldığı haberde, Özgür Suriye Ordusu'nun, Türkiye-Suriye sınırı aşıp saldırılar düzenleyip düzenlemediğini görüşülen komutanlarca açıklığa kavuşturulmadığı söylenmiş.

Suriye'nin farklı noktalarında örgütlü olan ordunun geçen hafta dokuz kişinin ölümüne yol açan saldırıyı üstlendiği belirtilmiş ve İstanbul'da ilan edilen muhaliflerden oluşan Suriye Ulusal Konseyi'nin silahlı gücü olma teklifini bekledikleri söylenmiş.

Geçtiğimiz hafta İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesinde de Türkiye'nin Suriye Özgür Ordusu'na destek sağladığı iddia edilmişti. (BBC)

HABERE YORUM KAT