1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Esad Gitmeden Esaret Bitmez!"
Esad Gitmeden Esaret Bitmez!

"Esad Gitmeden Esaret Bitmez!"

Suriyeli devrimciler Esad güçlerinin katliam ve tutuklamalarının hız kesmeden devam ettiğini vurguluyorlar.

23 Ocak 2012 Pazartesi 10:29A+A-

Suriye’de yönetim karşıtı protestolara karışanlar için Devlet Başkanı Beşşar Esed’in yayınladığı genel af kapsamında 5 bin 255 tutuklunun serbest bırakıldığı ifade edildi.

Milat gazetesinde yer alan habere göre alınan bu af kararının uluslararası toplumun gözünü boyayarak zaman kazanmaya yönelik bir hamle olduğunu belirten Suriyeli devrimciler ise Esad güçlerinin katliam ve tutuklamalarının hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak Baas diktası altında tüm Suriyelilerin bir esaret içinde olduğunu belirtti. Bu esaretin ancak Esad’ın gitmesiyle biteceğini söyleyen devrimciler, rejimin tüm baskı, zulüm ve ayak oyunlarına rağmen geri adım atmayacaklarını kaydetti.

Suriye’de yönetim karşıtı gösteriler 10′uncu ayını geride bırakırken uyguladığı şiddet sebebiyle uluslararası tepkinin arttığı Suriye’de Devlet Başkanı Esed, protestolara karışan tutuklular için genel af kararı almıştı. Olayların ilk başladığı 15 Mart 2011 tarihinden 15 Ocak 2012 tarihleri arasında yönetim karşıtı protestolara karışan tüm tutukluları kapsayan genel afta şu ana kadar 5 bin 255 tutuklunun serbest bırakıldığı ifade edildi. Yönetim karşıtı protestolara karışanlar ülkenin birçok kentinde tutuklu bulundukları cezaevlerinden çıkarılarak serbest bırakıldı. Şam’ın yanı sıra kimi kentlerdeki tutuklular ise Suriye’de incelemeler yapan Arap Birliği gözlemcilerin nezaretinde serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, Suriye’de şu ana kadar 6 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor. Şiddetin bir türlü durmadığı ülkede alınan af kararlarının kanı durduramayacağı belirtiliyor.

“Gözlemcilerin süresini uzatabiliriz”

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Arap Birliği’nin talep etmesi halinde Arap gözlemcilerinin görev sürelerinin uzatılmasını onaylayacaklarını söyledi. Sözcü Makdisi, Arap El Haliç gazetesine verdiği demeçte, Arap Birliği’nden Arap gözlemcilerin görev sürelerinin uzatılması yönünde bir talebin gelmesi halinde bunu onaylayacaklarını kaydederek, şu ana kadar böyle bir talebin kendilerine gelmediğini ifade etti.

Makdisi, Arap gözlemci heyetin başkanı Muhammed Ahmed Mustafa El Dabi’nin raporunun bir nüshasının kendilerine ulaşmadığını da sözlerine ekledi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir basın toplantısında Arap gözlemcilerin raporunun bir nüshasının kendilerine de verileceğini söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT