1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Erzurum'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 11 Tutuklama
Erzurum'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 11 Tutuklama

Erzurum'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 11 Tutuklama

Erzurum'da, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen 30 kişiden 11'i tutuklandı.

26 Şubat 2016 Cuma 09:26A+A-

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında, önceki gün gözaltına alınan 30 şüphelinin, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakim, soruşturma kapsamında elde edilen delil durumuna göre eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski belediye başkan yardımcısı Hadi Zaimoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 19 kişiyi de adlî kontrol şartıyla serbest bıraktı. Aranan 5 şüpheli hakkında ise gıyabî tutuklama kararı çıkarıldı.

Olay

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir gayrimenkulün, “Aziziye Belediye Başkanlığı’nca sahte belge düzenlenerek 4 Mayıs 2011'de FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı” iddiaları üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından başlatılan soruşturmada, 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 30 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, 5 şüpheli ise aranıyordu.

AA

HABERE YORUM KAT