1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eruygur çevreci miydi, darbeci miydi?
Eruygur çevreci miydi, darbeci miydi?

Eruygur çevreci miydi, darbeci miydi?

TSK komuta kademesinin darbeci Şener Eruygur’un cenazesine katılmaması sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

22 Şubat 2023 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Jandarma eski Genel Komutanı Şener Eruygur adı onlarca suça bulaşmış bir isim. Toplumun İslami değerlerini siyaset içerisindeki Müslüman insanları hedef almak için bulunduğu makamın tüm imkanlarını kullanan Eruygur ölünce birden kıymete bindi!

Darbeci kimliği ile tanınan Eruygur, Ergenekon davası yargılama süreçlerinde Gülencilerin yaptığı usulsüzlükler sebebiyle kahraman ilan edilmeye çalışılıyor. Halbuki Eruygur gibi darbeci olan FETÖ’nün usulsüz işleri bahane edilerek bir başka darbecinin aklanması akıl, ahlak ve mantık dışı bir iş. Ne yazık ki bugün artık sürecin doğru yürütülememesi sebebiyle AK Parti hükümetine yönelik darbe girişimlerini kapsayan tüm davalarda darbeciler bir şekilde temizmiş gibi gösteriliyor…

Cumhuriyet gazetesinin Eruygur’un vefatı üzerine yaptığı haber tam da bu çarpık bakış açısının ürünü. “Emekli Orgeneral Şener Eruygur son yolculuğuna uğurlandı: 'Bozkırı yeşertti'” başlıklı haberin spot cümlesinde “kumpas davalarında hedef alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur (82), dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Eruygur’un yakınları ve emekli komutanlar katıldı. TSK’nin komuta kademesi cenazede yoktu.” ifadeleri yer alıyor. Aynı haberin sosyal medya paylaşımında ise “Büyük vefasızlık” şeklinde bir vurgu yapılmış.

edede.jpg

Kimse lafı boş yere çevirmesin! Şener Eruygur “irtica geliyor” yalanlarıyla toplumun geniş kesimlerinin sosyal, siyasal, kültürel ve dini haklarını elinden almak isteyen bir darbeciydi. Her türlü hukuksuzluğa bulaşarak dindarları hedef alan bir darbeciden kahraman çıkartmaya çalışmak ise sol-Kemalistlerin tipik ahlaksızlığın bir özeti! Cenazeye katılan ADD temsilcisi ise Eruygur için "iyi bir Kemalist'ti" demiş. Nasıl bilirdiniz sorusu için tam kendilerine uygun bir cevap olmuş!

TSK komuta kademesinin, din düşmanlığı sebebiyle hükümet devirmek isteyen cuntacıların cenazesine katılmaması ise büyük bir kazanımdır. Birileri bir yandan "helalleşme türküleri" söylerken diğer yandan darbecilere sahip çıkıyor. Bu büyük tutarsızlığa Eruygur’un devirmek için planlar yaptığı hükümet ise sesini çıkartmıyor! Geçmiş olsun Türkiye!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum