1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erol Özkasnak'ın Darbe Günlükleri!..
Erol Özkasnakın Darbe Günlükleri!..

Erol Özkasnak'ın Darbe Günlükleri!..

Özden Örnek'in darbe günlüklerinden sonra şimdi de 28 Şubat'ın "gizli yayın yönetmeni" Erol Özkasnak'ın DARBE GÜNLÜKLERİ"nin ortaya çıktı...

21 Nisan 2012 Cumartesi 16:54A+A-

28 Şubat soruşturmasının ikinci dalgasında önceki gün gözaltına alınan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın evinde soruşturmanın seyrini değiştirecek çok önemli belgeler ele geçirildi.

EROL ÖZKASNAK'IN DARBE GÜNLÜKLERİ

Özkasnak’ın Bodrum’daki evinde yapılan aramada özel bir kasanın içerisinden el yazısıyla tutulmuş günlükler çıktı. Günlüklerde, Batı Çalışma Grubu, sivil ve askeri bürokrasiyle, iş ve medya dünyası irtibatlara yer verildiği öğrenildi. Günlükleri incelemek üzere özel bir ekip oluşturuldu.

DARBEYİ GÜN BE GÜN NOT ETMİŞ

Önceki gün Bodrum Yalıkavak’taki yazlığında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın Türkiye’yi 28 Şubat sürecine götüren süreci gün be gün not ettiği günlüklerine el konuldu. Soruşturmanın seyrine önemli katkı yapacağı belirtilen günlükle birlikte Özkasnak’ın evinde başka kritik 28 Şubat belgeleri de ele geçirildiği öğrenildi.

İŞBİRLİKÇİLERLE İLİŞKİLER

Postmodern Darbenin Günlükleri’nde, Batı Çalışma Grubu, sivil ve askeri bürokrasiyle, iş ve medya dünyası irtibatlara yer verildiği öğrenildi. Bilgilerin o dönem gerçekleşen olayların örtüşüp örtüşmediği ve diğer delil ve tanık ifadeleriyle uyuşup uyuşmadığının ilk etapta inceleneceği belirtildi. Günlüklerde yazılanlar soruşturmanın içeriğini ilgilendiren bölümleri itibariyle delil kapsamına alınacak. Özel hayata ilişkin bölümleri ise soruşturma dışı tutulacak.

OLAYLARLA "ÖRTÜŞME" ARANACAK

Ankara’ya getirilen “Post Modern Darbenin Günlükleri’ni incelemek üzere özel bir ekip oluşturuldu. Günlükleri incelemeye alan özel ekibin burada yer alan bilgiler ile Türkiye’nin yakın tarihinde meydana gelen olayların kronolojik olarak örtüşüp örtüşmediğini de araştıracağı bildirildi.

ÖZDEN ÖRNEK'İN DE GÜNLÜKLERİ ÇIKMIŞTI

Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in günlükleri ortaya çıkmış ve bu günlüklerden yola çıkılarak Türkiye’nin pek çok karanlık dönemi aydınlandığı gibi, Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Balyoz gibi darbe planlarına ışık tutmuştu.

TERÖR ŞUBE'DE 8 KİŞİLİK İNCELEME

28 Şubat soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve “28 Şubat’ın gizli yayın yönetmeni” olarak gösterilen Özkasnak dışındaki 4’ü muvazzaf 11 şüphelinin evlerinde de çok sayıda belge ile dijital veriye el konulmuştu. Bu dijital veri ve belgelerin incelenmesi için de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 8 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekibin, tüm dijital belge ve dökümanları incelemeye aldığı ve zanlıların savcılık sorgusuna yetiştirmeye çalıştığı öğrenildi.

Kozmik Oda ’da tutulan 28 Şubat belgeleri istendi

28 Şubat soruşturmasını yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin, Özel Harp’in şimdiki adı Seferberlik Tetkik Kurulu’nun Kozmik Odası’ndaki 28 Şubat belgelerini de istediği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast girişimi iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcı giremediği için Kozmik Oda’da Hakim Kadir Kayhan tarafından arama yapılmış ve suç unsuru olabilecek belgeler dışarı çıkarılması yasak olduğu için mühürlenerek koruma altına alınmıştı. Hakim Kayhan, suç unsuru olabilecek belgelerin tarih ve sayı numarasıyla listesini yapmış ve soruşturmayı yürüten savcı Mustafa Bilgili’ye teslim etmişti. Hakim Kadir Kayhan’ın Kozmik Oda’da 28 Şubat’la ilgili bir kısmı ıslak imzalı önemli belgelere rastladığı öğrenildi. Savcı Bilgili’nin hakim Kayhan tarafından mühürlenerek koruma altına alınan bu belgeleri tarih ve sayı numarasıyla ilgili birimlerden istediği bildirildi.

Yüksek rütbeli bir subay savcılığa belgeler sundu

Postmodern Darbe soruşturması devam ederken, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Ankara Başsavcıvekilliği’ne çok kritik bir ziyaretin yapıldığı öğrenildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Karargahı’nda görevli yüksek rütbeli bir subay, Ankara Adliyesi’ne giderek 28 Şubat soruşturmasını yürüüten savcılarla görüştü. Üst rütbeli bu subayın 28 Şubat dönemiyle ilgili bir takım belgeleri savcılığa teslim ettiği ifade edildi.

STAR GAZETESİ

HABERE YORUM KAT