1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Erihalılar İşgalci Rus Askerlerini Bölgelerinde Görmek İstemiyor
Erihalılar İşgalci Rus Askerlerini Bölgelerinde Görmek İstemiyor

Erihalılar İşgalci Rus Askerlerini Bölgelerinde Görmek İstemiyor

M4 karayolu üzerinde Rusya ve Türkiye’nin ortak devriyesine Eriha kasabasında karşı çıkan Suriyeliler, devriyenin tamamlanmasına engel oldu. Devriye tamamlanmadan Serakib’e geri dönmek zorunda kalındı.

14 Mayıs 2020 Perşembe 17:06A+A-

Konuyla ilgili bir habere yer veren Ebanews, halkın ortak devriyeyi taş ve yumurta yağmuruna tutarak bölgelerinden geçişine karşı çıktıklarını ve binlerce masum sivili katleden işgalci Rusya aleyhine sloganlar attıklarını belirtti.

Yine Ebanews’in bölgedeki muhabiri, bir grup bayanın bedenleri üzerinden geçme pahasına da olsa devriyeyi kabul etmeyeceklerini belirten beyaz kefenler kuşanarak M4 otobanı üzerine çıkıp ortak devriyeye karşı çıktıklarını aktardı.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan bir video görüntüsünde, devriyenin geçişi sırasında şu ana kadar nedeni bilinmeyen bir patlamanın gerçekleşmesinin bölgede bulunan halkın ve TSK personelinin tedirginliğine neden olduğu görülmekte.

Bu devriye, Onur Protestolarının zorla dağıtılmasından önce işgal edilen bölgelerle sınırlı kalan işgalci Rusya ile Türkiye arasında gerçekleşen Halep-Lazkiye M4 otobanı üzerinde ortak gerçekleştirilen devriyelerin onuncusunu teşkil etmekte.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT