1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erhan Tuncel Tanık Koruma Programına Alındı
Erhan Tuncel Tanık Koruma Programına Alındı

Erhan Tuncel Tanık Koruma Programına Alındı

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 18 sanığın yeniden yargılandığı davada konuşan Erhan Tuncel, tanık koruma programına alındığını söyledi.

03 Aralık 2013 Salı 18:14A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından, 2'si tutuklu 18 sanığın yeniden yargılandığı davada konuşan Erhan Tuncel, tanık koruma programına alındığını söyledi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hadi Çağdır, mahkemenin verdiği kararla ilgili Yargıtay tarafından kısmi onama ve bozma kararı verildiğini hatırlatarak, bu karara karşı sanıkların diyeceklerini sordu.

Tutuksuz sanıklardan Ersin Yolcu, "Adaletin kestiği parmak acımaz diyorum. Cezayı hak etmedim. Cezaevinden 18 saatlik bir yolculukla buraya geldim. Takdiri size bırakıyorum" dedi. 

Erhan Tuncel: "Tanık koruma programına alındım"

Yargıtay kararına karşı savunması sorulan tutuklu sanık Erhan Tuncel de cinayetle ilgili ayrı bir soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdiğini ve tanık koruma programına alındığını belirterek, "Savcılıkta 2004'te Trabzon'da Mc Donalds'ın bombalanmasıyla ilgili beyanlarda bulundum. Yapı kimlerden oluşuyor bilmiyorum ama sorumluluğu olan kamu görevlilerinin isimlerini söyledim" dedi.

Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in önemli bir isim olduğunu ve daha önce Akyürek gibi görevlilerle ilgili konuştuğunu aktaran Tuncel, o dönem İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü olan Ahmet İlhan Güler'in cinayetten sonra Akyürek tarafından görevinden alındığını ve yerine, olayda ağır ihmali olduğunu öne sürdüğü Ali Fuat Yılmazer'in atandığını söyledi.

Yasin Hayal: "Benim masumiyetim ortaya çıkmıştır" 

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Yasin Hayal de Erhan Tuncel ile ilgili, "Erhan, gözaltına alındığında 'bu olayı asker yaptı' diye bir ifadede bulunmuş. Merhum Hrant Dink'in fotoğraflarını bilgisayardan çıkarıp bize sunan kendisidir. Bunu o da kabul ediyor. Bu azmettirmek demektir. Benim masumiyetim ortaya çıkmıştır" dedi.

Dink ailesi avukatları, Ergenekon davası sanıklarına dikkati çekti

Duruşmada beyanları sorulan Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, Ergenekon davasının sanıklarından Ergun Poyraz'ın, Dink ile ilgili karar verilmeden önce Yargıtay hakimiyle görüştüğü ve yargılamayı etkilediğini de öne sürenrek, Sevgi Erenerol tarafından verildiği belirtilen bu görevlendirmeyle ilgili araştırma yapılmasını da istedi. 

Osman Hayal: "Sütçü, kahveci, gazozcudan örgüt olmaz"

Söz alan sanıklardan Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal ise, Erhan Tuncel hakkında Mc Donalds olayından sonra soruşturma açılmadığını ve onun yardımcı istihbarat görevlisi olmasının meşru sayılamayacağını söyleyerek, "Sütçü, kahveci, gazozcudan örgüt olmaz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT