1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergin: Sorun İmralı’da Değil Avukatlarda!
Ergin: Sorun İmralı’da Değil Avukatlarda!

Ergin: Sorun İmralı’da Değil Avukatlarda!

Sadullah Ergin bu sabah yaptığı açıklamada, 'İmralı’da koşullarla ilgili sıkıntı yok, sıkıntı avukatlarda' dedi.

19 Kasım 2012 Pazartesi 12:36A+A-

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “İmralı’ya ailenin gidişinde bir sorun yok. Avukatlarla ilgili sıkıntı var, koşullarla ilgili sıkıntı yok” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, seçilen Yargıtay ve Danıştay üyelerinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki mazbata töreninde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Ergin, bir soru üzerine 68 gün süren açlık grevlerinin bitirilmesinden memnun olduğunu söyledi, İmralı'da bir sorun bulunmadığını kaydetti. Ergin şunları söyledi:

“Bu şekilde sonuçlanmış olması memnuniyet verici. Açlık grevinin demokratik bir yöntem olmadığı konusunda hemfikiriz. 'Demokratik katılım yolları, demokratik çözüm kanalları ve siyaset kanallarının açık olduğu bir yerde bu tip eylemlerin savunulması mümkün değil diye düşünüyorum.

İmralı’ya aile mensuplarının gidişiyle ilgili herhangi bir sorun olmadığı ifade edilmişti. Herhangi bir engelleme yoktur. Avukatlarla ilgili bir sıkıntı var, koşullarla ilgili bir sıkıntı yok. Devletin istihbarat birimleri terörle mücadelede ihtiyaç duyulan zeminde geçmişte bu görüşmeleri yaptı, bundan sonra da bu görüşmeler yapılacaktır.“

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum