1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Ergenekoncu İP Hizbullah’ın Merkezinde!
Ergenekoncu İP Hizbullah’ın Merkezinde!

Ergenekoncu İP Hizbullah’ın Merkezinde!

Baasçı Hizbullah, Ergenekoncu İşçi Partisini Lübnan'da en üst düzeyden kabul etti. İlişkileri geliştirme ve dayanışma mesajı verdiler! (VİDEO)

21 Eylül 2013 Cumartesi 15:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baasçıların yer aldığı Suriye dayanışma toplantısı için Beyrut'a giden İşçi Partisi heyeti, başta Lübnan Hizbullahı olmak üzere Lübnan ve Arap dünyasından parti ve heyetlerle resmi görüşmeler yaptı.

Lübnan'nın başkenti Beyrut’ta Uluslararası Arap İletişim ve Dayanışma Merkezi tarafından uluslararası bir konferans düzenlendi. Baasçı kuruluşların katıldığı toplantının amacı, olası bir ABD müdahalesine karşı Suriye rejimi ile dayanışma sergilemekti.

İşçi Partisi’nin Aydınlık Gazetesi, toplantı vesilesiyle İP temsilcilerinin Hizbullah’ın Nasrallah’tan sonraki adamı Şeyh Naim Kasım ile yaptıkları görüşmeyi bugünkü nüshasında ilk sayfadan duyurdu.

aydinlik-gazetesi_isci-partisi_hizbullah_lubnan-gorusme.jpg

Hamaney'e yakın ABNA sitesinin, görüşmeyi "kritik bir görüşme" başlığıyla vermesi dikkat çekti.

Toplantıya ağırlıklı olarak Arap dünyasından örgütlerin yanı sıra Latin Amerika'dan ve Avrupa'dan dış müdahaleye karşı çıkan aydınlar da katıldı.

Toplantıya Türkiye'den Ergenekoncuların yuvası İşçi Partisi katıldı.

Asya Kıtası Adına Söz İşçi Partisi'ne Verildi

Toplantıda İran'dan da katılım olmasına rağmen, Asya kıtası adına söz hakkı İşçi Partisi heyetine verilmesi dikkat çekti. İP heyeti adına konuşan Yunus Soner "Türk halkı Türküyle-Kürdüyle, Alevisiyle-Sünnisiyle Suriye'ye saldırıya karşıdır." dedi. Soner, "Emperyalizme saldırılara karşı direniş için bölgesel işbirliğini geliştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Dış İlişkiler Bürosu Üyeleri Yunus Soner ve Doç. Dr. Cüneyt Akalın'dan oluşan İşçi Partisi heyeti, konferans sonrasında Hizbullah’ın ikinci lideriyle görüştü.

Hizbullah'ın Merkezinde Ağırlama

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım tarafından kabul edilen İşçi Partisi ile Hizbullah görüşmesinde karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve dayanışma mesajları verildi.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre İP heyeti ayrıca şu kişilerle görüştü:

Lübnan Nasırcı parti Murabitun Genel Başkanı Mustafa Hamdan. Uluslararası Arap İletişim ve Dayanışma Merkezi Başkanı Maan Bashour. İngiliz parlamenter George Gallowey. Mısır Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Cemal A. Zahran. Lübnan Waed Partisi Başkanı İdris Salih.

İP heyeti ayrıca Tunus, Cezayir, Fransa ve Yunanistan'dan heyetlerle de temaslarda bulundu.

Görüşmelerde, hangi görüşten olursa olsun, anti-emperyalist partilerin ve kuvvetlerin dış müdahaleye karşı çıkmasına, bölge çapında ortak politikalar geliştirmesine ve dayanışma içinde olmasına vurgu yapıldı.

Aydınlık, İşçi Partisi heyetinin 3 günde 3 ayrı televizyon programına davet edildiğinin de altını çizdi.

BAŞLARINI ŞALLA ÖRTMÜŞLER

Ulusal Kanal'ın haberinde Ulusal Kanal temsilcisi kadınların görüşmede başlarının yarısını şalla örtmeleri dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

17 Yorum