1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ergenekon Usulü Kara-Propaganda Yine Devrede
Ergenekon Usulü Kara-Propaganda Yine Devrede

Ergenekon Usulü Kara-Propaganda Yine Devrede

Fetö’ye karşı duyulan haklı öfkenin ölçüsü kaçınca Kemalist vesayetin aparatlarının bundan istifade etmek için doğan fırsatları kaçırmadığını belirten Kenan Alpay, kötülük namına her ne varsa ‘Fetö sepeti’ne doldurulmasının risklerine dikkat çekiyor.

20 Mart 2019 Çarşamba 13:35A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı bugünkü yazısı (20 Mart 2019) şöyle:

Ergenekon Usulü Kara-Propaganda Yine Devrede

28 Şubat post-modern darbe sürecini pekiştirmek üzere devreye sokulan 27 Nisan e-muhtırasına giden yolda Cumhuriyet Gazetesi’nin boğucu bir korku atmosferi havasında işlettiği “Tehlikenin Farkında mısınız?” kampanyası en önemli dönemeçlerden biriydi.

CHP, ÇYDD, ADD, Doğu Perinçek’in başında olduğu Aydınlık, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi’nin yanı sıra ülkenin hemen her şehrinde kurulan Kuvvayı Milliye Dernekleri gibi Kemalist örgütler başörtüsü yasağının hiçbir surette gevşetilmemesi, İmam Hatip Liseleri ve Kur’an kurslarının önündeki hiçbir engelin kaldırılmaması gibi pek çok alanlarda tam saha abluka uyguladıkları bir döneme denk gelir bu kampanya.

17-25 Aralık sürecinde iyice belirginleşen ve fakat 15 Temmuz’dan sonra adeta bütün kötülüklerin Fetö’ye fatura edilip Kemalist askeri vesayetin halka karşı işlediği sistematik ağır suçların unutulduğu veya tali problem sayıldığı bir iklim hâkim oldu kamuoyunda. Fetö’nün çok daha ağır saldırılar başlatabileceğine ilişkin yaşanan derin kaygılar, Ergenekon ve Balyoz davaları için, Hükümet cephesini alelacele “kumpas” izahına sarılmaya doğru sürükledi. (…)

Yazının Devamı >>>