1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ereğli Kaymakamı örneği ve kısıtlamaların sahiciliği problemi
Ereğli Kaymakamı örneği ve kısıtlamaların sahiciliği problemi

Ereğli Kaymakamı örneği ve kısıtlamaların sahiciliği problemi

Zonguldak Ereğli Kaymakamı eczacılara cezai işlem yapılması için bizzat işlemde bulunması çok tepki çekti. Ardından valilikten açıklama yapıldı.

05 Mart 2021 Cuma 18:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Pandemi sürecinde çok fazla tartışılan kısıtlamalar ortaya oldukça komik görüntüler çıkartıyor. Yetkililerin kendilerini ‘kanıtlamak’ için yaptıkları işler halk tarafından haliyle tepkiyle karşılanıyor.

Meselenin kendini kanıtlama boyutu önemli. Zira burada gerçekten halk sağlığı için endişe eden bir bakış açısından söz etmek mümkün değil. Ondan ziyade kameralar önünde Ankara’ya selam çakma durumu söz konusu ne yazık ki!

Son örnek Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından gerçekleştirildi. Bir eczaneye giren ve içerdeki çalışanlardan birisinin maske takmadığını gören Kaymakam, hem maske yüzünden hem de çalışanların aralarında bir metre mesafe olmadığı için tutanak hazırlattırıyor.

Sosyal medyaya düşen bu görüntüler oldukça fazla tepki topladı. Ardından Valilik’ten yapılan açıklamayla olayın üç ay önce gerçekleştiğini ifade edildi. Tabi ki yeni denetim modeline geçilen bir süreçte olayın güncelmiş gibi lanse edilmesi de oldukça çirkin, onu da belirtmek gerek.

Ancak yine de aynı eczanede çalışan ve günün büyük bir kısmını birlikte geçiren insanlardan bir metre mesafesini her daim korumalarını beklemek ne kadar sahici? Bunun yanında maskeyle herhangi bir iş yapmadan durmak dahi oldukça zorken çalışan insanların bir anlık dikkatsizlikleri hoş görülemez mi?

Kaymakam Çorumluoğlu’nun tavrının bu açıdan kabul edilmesi çok mümkün gözükmüyor. Bunun yanında devletin tutarlılık bahsinde sınıfta kaldığını söylemek de mümkün. Anlamsız törenlerde ve parti kongrelerinde kalabalık ortamlarda buluşan devlet görevlileri halk söz konusu olduğunda çok sert uyguladıkları önlemlere ne kadar uyuyorlar?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum