1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Erdoğan'dan yargıya: "Adalet ortada kalamaz!"
Erdoğan'dan yargıya: "Adalet ortada kalamaz!"

Erdoğan'dan yargıya: "Adalet ortada kalamaz!"

Geçimsizlik yaşadığı eşini ve kayınpederini 23 defa bıçaklayan zanlının serbest bırakılması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine girdi. Erdoğan yargıya, "Ey hakim, sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun? " diye seslendi.

09 Mart 2022 Çarşamba 14:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'deki adalet sisteminden beklenenler bir türlü karşılığını bulmazken, yargıdaki sorunlara dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da bir eleştiri geldi. 

Tokat'ta eşi Samet Ağ ile geçimsizlik yaşayan Özlem Ağ, geçtiğimiz yıl babası Mehmet Demirel'in yanına gidip eşine boşanma davası açtı. Samet Ağ, 1 Nisan'da eşi ile konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Burada ikili arasında tartışma çıkarken, Samet Ağ, eşi ile kayınpederi Mehmet Demirel'i defalarca bıçakladı.

23 yerinden bıçaklanan Özlem Ağ ile bacağından yaralanan babası, Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Gözaltına alınan Samet Ağ ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Cezaevinde 3 ay kalan Samet Ağ'ın avukatı, müvekkilinin adli kontrol şartı ile serbest bırakılması için başvurdu. Cumhuriyet Başsavcılığı da delillerin toplanmış olmasını ve tutukluluk süresini dikkate alarak, mahkemeden tahliye talep etti.

Samet Ağ, 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 16 Temmuz'da CMK'nin 109/3-b maddesi kapsamında yurt dışına çıkmama, her hafta cuma günü saat 08.00- 20.00 saatlerinde adresinin bulunduğu en yakın kolluk karakoluna imza atma koşuluyla tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün katıldığı bir programda yaşanan olayı hatırlatarak, "Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık; hamdolsun, tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor. Ey hakim, sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapıyor. Ondan sonra yargıya hakaret. Ben bu ülkede cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerden eşini bıçaklayan böyle bir adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz, daha bitmedi işimiz. Hakim olabilir, savcı olabilir, fark etmez. Adalet ortada kalamaz, yerde sürünmez. Onun için de gereğini yapacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanın da eleştirdiği yargıdaki bu tarz sorunların Türkiye'de sıklıkla yaşandığı basına yansıyordu. Yeni görevlendirilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yargıda değişimler olacağına dair beyanatlarda bulunmuştu. Ancak geçen sürede yargıdaki sorunların çözümüne yaklaşılmadığı intibaı güçlendi. 

Ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Samet Ağ'ın tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakim hakkında HSK'ye inceleme yapılması için izin verdiği öğrenildi. Yargıdaki sorunları bireysel suçlar nezdinde çözümlemekten ziyade kalıcı yasal yaptırımlar ile aşması gereken iktidarın, hukuk konusunda katetmesi gereken daha çok yol olduğu görülüyor. 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum