1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: ‘Suriye Milli Ordusu Oradaki Yiğitlerdir, Mücahitlerdir!’
Erdoğan: ‘Suriye Milli Ordusu Oradaki Yiğitlerdir, Mücahitlerdir!’

Erdoğan: ‘Suriye Milli Ordusu Oradaki Yiğitlerdir, Mücahitlerdir!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Milli Ordusu’nu diline dolayan Esedci Kemal Kılıçdaroğlu’na “Suriye Milli Ordusu oradaki yiğitlerdir, mücahitlerdir!” sözleriyle cevap verdi.

19 Kasım 2019 Salı 16:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Buradaki konuşmasında, CHP lideri Esedci Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye Milli Ordusu’na yönelik ‘terörist’ yakıştırmasına cevap veren Erdoğan şunları söyledi:

“Mehmedimiz sayısı itibariyle, şehitler oldu. Sivil şehitlerimiz oldu. 150 civarında SMO'dan şehitlerimiz oldu. Ana muhalefetin başındaki zat SMO'yu terör örgütü olarak tanımlıyor. SMO orada niye var? SMO orada bizim ülkemizi taciz eden, bizim ülkemize saldırıda bulunanlara karşı kendi topraklarını savunan yiğitlerdir, mücahitlerdir. Ama bu CHP, teröristlere terörist diyemiyor. PKK'ya, HDP'ye terörist dediğini duydunuz mu? Ortaklar ya, beraber yürüyorlar ya... Benim milletim onlarla beraber yürüyenlere 2023'te de cevap verecek, 2024'te de verecek. Biz ne pahasına olursa olsun bu alçak plana izin vermedik, vermeyeceğiz. Bunları ABD seyahatinde anlattık. PKK/YPG'nin yönetici kadrosundakilerin kanlı geçmişini gösterdik. Ortaya koyduğumuz tablonun karşılık bulduğunu müşahede ettik. Terör örgütünün Suriye'deki işinin zorlaştığı gerçektir. Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere terör tehditleri sona erene kadar bu mücadelemiz devam edecektir.”

ÖSO İçin ‘Terörist’ Diyen CHP’nin Daha Önce de Ağzının Payını Vermişti!

CHP daha önce Afrin Harekatı sürecinde TSK ile birlikte operasyonlar düzenleyen ÖSO hakkında da benzeri yaklaşımlar sergilemiş ve yine o dönemde de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilmişti.

26 Ocak 2018’de partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Afrin harekatında TSK ile birlikte hareket eden ÖSO'ya yönelik eleştirilere şu sözlerle cevap vermişti:

"Bu süreçte yapılan saldırılarda verdiğimiz tüm şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden ÖSO mensuplarına Allah'tan rahmet diliyorum. ÖSO'yu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum: Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO'ya terörist diyenler PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, kendileridir."

 

HABERE YORUM KAT