1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan Grup Toplantısında Konuştu
Erdoğan Grup Toplantısında Konuştu

Erdoğan Grup Toplantısında Konuştu

Tayyip Erdoğan Ak Parti grup toplantısında Ortadoğu'yu göstererek "İnsanlık Onuru Ayaklar Altına Alınıyor" dedi.

13 Mart 2012 Salı 23:22A+A-

Haksöz Haber

Bugün Ak Parti grup toplantısında konuşma yapan Başbakan Tayyip Erdoğan Afganistan, Filistin ve Suriye'de şehid düşen insanları göstererek Amerika, İsrail ve Suriye konusundaki tavırları sebebiyle uluslarlarası kuruluşlara eleştirilerde bulundu.

Konuşmasına Esenyurt'ta bir şantiyede yanarak can veren işçiler hakkında konuşarak başlayan Erdoğan bu olayın suçlularının bulunacağını ifade etti. 

"Filistinli Direnişçilere Militan Denemez!"

"İsrail'in en büyük açık ceza evine dönen Filistin'e saldırmaya devam ettiğini" söyleyen Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılarda şehid düşen 23 Filistinli Müslüman ve Afganistan'da Amerikalı bir asker tarafından şehid edilen 13 kişi için Allah'tan rahmet diledi. Ardından "Uluslarası kuruluşların halen yaşanan katliamlar karşısında dik durmaları ve somut adımlar atmaları gerektiğini "kaydetti. Ayrıca "Bazı medya kuruluşlarının Filistinli direnişçileri militan-terörist olarak lanse etmelerinin haksızlık olduğunu" ifade eden Erdoğan "O insanlar haklarının korunması mücadelesini veren direnişçilerdir" dedi. 

"Suriye'de insanlığın ilgisizliğinden destek alan bir katliam var"

Erdoğan konuşmasında Afganistan'da yaşanan zulme de değinirken Suriye hakkında da açıklamada bulundu." Suriye'de bir katliamın yaşandığını ve buna tedbir alınması gerektiğini söyleyen" Erdoğan, "Suriye'de insanlığın ilgisizliğinden destek alan bir katliam var" dedi. Ayrıca Erdoğan özellikle Fransa'da olmak üzere Avrupa'da İslam düşmanlığının pompalandığını ve bunun yanlış olduğunu dile getirdi.

"Başörtüsü Yasağından Gurur Duyuyor musunuz?"

Açıklamaları arasında CHP'ye gönderme yapan Erdoğan "1940'lı yıllardaki eğitim sisteminin tektip insanlar oluşturmak üzere tasarlandığını" ifade etti. "CHP'nin tek bir ideolojiyi okullarda verdiğini" söyleyen Erdoğan, "CHP bu ülkede Kur'an kurslarını, camileri hatta elif-ba'ları toplattı" dedi. CHP'nin kanaat önderlerini öldürdüğünü, ezanı Türkçe okuttuğunu, başörtüsü yasakladığını" vurgulayan Erdoğan CHP'nin geçmişiyle gurur duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'na "Bu olaylardan gurur duyuyor musun?" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında 4+4+4 eğitim sisteminden bahsetti ve gelen eleştirilere cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT